Denizli Haber - 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bulunan Yeniden Refah Partisi Denizli il binasında partililere hitap eden teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Bahattin Sungur, ekonominin can çekiştiğini söyledi. Sungur, "Dükkanlar siftahsız kapanıyor. Ülkemizde yatıyoruz zam, kalkıyoruz zam, otururken zam öbür gün de vergi. Zam ve vergiyle bir ülke idare ediliyorsa bilin ki o ülkenin iflas etmesi yarın kadar yakındır. 18 yıldır tek başınıza bu ülkeyi idare edeceksiniz, zam vergi ve borçlanmayla bu ülkeyi idare edeceksiniz. Borçlanmayı da bu aziz milletimiz ödeyecek. O yüzden biz bu ülkenin ekonomik olarak iyiye gittiğini düşünmüyoruz. Çöküşe doğru gidiyoruz. TÜİK verilerine göre ülkemizde 5 milyon işsiz var. Yalnız bu işsizlerin içine tarım çalışanları dahil değil. Bu ülkede taşını sıksa suyunu çıkaracak 10 milyon gencimiz işsiz. Üniversite mezunlarının yüzde 30'u işsiz. Elinde kapı gibi diploması, doktorası var, ama dayısı eksik. Diplomanız var fakat Ankara'da dayınız yoksa işe girme imkan ve ihtimaliniz yok. Denizli'de bir kardeşimiz 3 diploma sahibi de olsa, İngilizceyi ana dili gibi konuşsa da bir işe müracaat etse, öbürü de liseyi bitirse, eğer lise bitirenin dayısı varsa bu memlekette iş sahibi oluyor. Bizim iktidarımızda kimsenin dayısı olmasına gerek yok. Devletin kendisi bu milletin dayısı olacak." dedi.

Eğitim sistemini de eleştiren Sungur, "Bakanın biri geliyor TEOG var diyor, öbürü geliyor TEOG kalksın diyor. Biri ders sayısı fazla diyor azaltıyor. Biri teneffüs uzun diye kısaltıyor. Kim gelirse gelsin eğitimin tamamını millileştirmediğiniz müddetçe bizim eğitimde başarılı olmamız mümkün değil. Milli eğitimde Amerikalılar'ın söz sahibi olduğu bir dönemde bizim eğitimde başarılı olmamız mümkün değil. Bizim iktidarımızda okuyan okuduğunu anlayan, kavrayan kavradığını da sosyal hayatta uygulayan bir eğitim sistemine geçeceğiz." dedi.

Tarıma da değinin Sungur, "Çiftçi tarlasına bakıyor. Tarlam seni eksem de mi zarar etsem, ekmesem de mi zarar etsem. Böyle bir ülke olur mu? Arpa, buğday, çavdar, yulaf, mercimek, nohut, kuruyemiş çeşitleri ve saman tamamıyla yurt dışından geliyor. Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde kota diye bir şey yok. Fındığa kota, pancara, tütüne kota. Bir Denizlili çiftçinin tütününe kota koyacağız ki Amerikan firması sevinsin, semirsin ve sömürsün diye. Yeniden Refah Partisi iktidarında böyle olmayacak." dedi.

Türkiye'nin her alanda millileşmesi gerektiğinin altını çizen Sungur, Yeniden Refah Partisi Denizli Teşkilatı'nın ilçeler dahil tamamlandığını belirtti. Toplantıya Yeniden Refah Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sundur'un yanında Teşkilat Başkan Yardımcısı Basri Çayır, Denizli İl Başkanı Fevzi Yapıcı ve partililer katıldı.

Editör: TE Bilişim