24 Haziran günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimi ile ilgili görüşlerini belirten DTB Başkanı Tefenlili, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek katılım oranıyla gerçekleşen seçim ile Milletimizin, tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini, kazanının Türkiye olduğunu söyledi.

Başkan Tefenlili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle yapılan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, seçimi kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakına tebriklerimi iletiyorum. Yüksek katılım oranıyla gerçekleşen seçim ile tüm dünyaya demokrasi dersi verdik. Halkımızın çok büyük kısmı sandıklara giderek demokrasiye olan inancını gösterdi. Milletimiz, yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile “devam” diyerek ona ve hükümete olan güvenini gösterdi. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkemizde daha hızlı kararlar alınacak, istikrar ve güven ortamı daha da güçlenecektir. Artık seçimi geride bıraktık. Şimdi, gelecekte daha güçlü bir Türkiye yaratmak için ekonomik kalkınmanın, reformların ve hep birlikte çok çalışmanın zamanı. İnanıyorum ki seçilenlerin büyük emekleriyle birlikte ülkemiz çok daha gelişmiş, kalkınmış ve dünyada söz sahibi olan bir ülke olacaktır.

Demokrasi bayramı havasında geçen seçimlerde yarışın içerisinde olan tüm aktörleri kutluyor, seçimi kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakını tekrar tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bizi temsil edecek tüm milletvekillerimize de üstün başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilişim