Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Tefenlili açıklamasında tarafsız ve özgür basının demokrasinin en güçlü unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Basının toplumsal gelişime ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağladığını vurgulayan Başkan Tefenlili açıklamasında “24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılan basında sansürün bugün 111. yıl dönümünü kutluyoruz. Basında sansürün kaldırılmasıyla toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basın camiası sansürsüz, tarafsız ve özgür bir şekilde görevini yaparak toplumsal gelişmeye ve demokrasiye büyük katkı sağlamaya başladı. Bu tarihten sonra sansür ağır bir suç sayılmış, artık basın çalışanları daha özgür bir şekilde görevlerini yapmıştır.

Sansürsüz basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olmakla birlikte demokrasinin ve toplumun gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Basın dünyamız etik değerlere bağlı kalarak, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermekte, sorumluluklarını yerine getirmektedir. Özverili şekilde çalışan tüm basın çalışanlarına müteşekkiriz.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumu aydınlatan, ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine çalışma yaşamlarında üstün başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim