Ankara'yı kana bulayan teröristin Türkiye'ye girerken kimliğini Salih Neccar olarak beyan eden Van doğumlu Abdulbaki Sömer olduğu ortaya çıktı. Saldırgana eylem talimatı da Kandil'den gelmiş.

Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili, DNA örenğiyle son buldu. Saldırıyı üstlenen PKK'nın uzantısı TAK'ın ismini açıkladığı Abdulbaki Sömer'in babasından alınan DNA örneği ile teröriste ait ceset parçalarının eşleştiği tespit edildi.

Baba Musa Sömer, Salih Neccar adıyla servis edilen fotoğraftaki kişinin de kendi oğlu Abdulbaki Sömer olduğunu belirtmişti.

SALDIRININ TALİMATI KANDİL'DEN

Savcılığın, şüphelilerin tutuklama istemli sevk yazısına göre ise, saldırgana eylem talimatını PKK'nın dağ kadrosundaki isimler verdi.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 14'Ü TUTUKLANDI

Ankara'da 17 Şubat'ta 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı nedeniyle gözaltına alınan 21 kişiden 14'ü tutuklanırken, 7'si serbest bırakıldı. Savcılığın tutuklama talebinde saldırının çekirdek kadrosunu oluşturan 8 PKK üyesi teröriste 28'er kez "nitelikli kasten öldürme", 1'er kez de "devletin birliğini bozmak" suçlaması yöneltildi.

Her iki suçlamanın da cezası ağırlaştırılmış müebbet. Çekirdek kadrodaki 8 şüpheli hakkında, 29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılacak.

8 ŞÜPHELİ İÇİN BİN 620 YIL İSTENECEK

8 şüpheli, 81 yaralı için 81 kez "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan bin 620 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanacak.

Tutuklama kararında, saldırıda kullanılan aracı İzmir'deki rent a car firmasından sahte kimlikle kiralayıp PKK mensuplarına satan dolandırıcılık çetesi mensuplarına ise "silahlı terör örgütüne yardım etme", "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamaları yöneltildi. Çete üyelerine ise 27 yıla kadar hapis istenecek.

KATLİAMCI SÖMER

Merasim Sokak'taki kanlı saldırının ardından bulunan parmak izinden saldırganın Suriye nüfusuna kayıtlı Salih Neccar olduğu belirtildi. Saldırıyı üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri), önce bombacının Abdulbaki Sömer olduğunu açıkladı. Sonra bu kişinin, Van doğumlu, Zınar Raperin kod adlı Abdulbaki Sömer olduğu ortaya çıktı.

BABADAN ALINAN DNA ÖRNEĞİ EŞLEŞTİ

Sömer'in babası Musa Sömer, Van'dan Ankara'ya götürülerek DNA örneği (kan) alındı. Adli Tıp'ta önceki gün yapılan inceleme sonucunda, Sömer'in babasından alınan DNA örnekleriyle teröriste ait ceset parçalarının eşleştiği tespit edildi.

Editör: TE Bilişim