İhaleye rağmen Pamukkale’deki  mağaza ve kafeteryaların hala açılmadığını  belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen; “Şu anda Pamukkale Ören yerinde  su alacak  bir yer bile yok. Zaten sıkıntıdayız birde bunlarla uğraşıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihale ettiği  mağaza ve kafeteryaları ile ilgili açıklamada bulunan  Gazi Murat Şen ; “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİMM) geçtiğimiz ağustos ayında ilan ederek, 21 Eylül'de açık arttırma yöntemiyle gerçekleştirdiği mağaza ve kafeteryaların işletilme hakkını ihalede en yüksek teklifi Firuz Bağlıkaya'nın şirketi Tatil Seyahat Turizm A.Ş. vererek almıştı İhaleyi kazanan Tatil Seyahat Turizm A.Ş., söz konusu alanları 10 yıl boyunca işletecek. 10 yıllık süre zarfında şirket, minimum 320 milyon dolar ciro elde etmeyi ve minimum 51 milyon 300 bin dolar kira ödemeyi taahhüt etmişti. Tatil Seyahat Turizm A.Ş., mağaza ve kafeteryaların işletmesini 1 Ocak 2017 tarihinde devralacaktı Pamukkale ören yeri ile tatil seyahat turizm işletmelerin devralınmasının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hala işletmeleri açmadı”dedi,

DENTUROD başkanı Gazi Murat Şen, özellikle 2 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin ziyaret ettiği Türkiye de en çok ziyaret edilen Pamukkale ören yerin deki bu durumun acil olarak çözülmesi gerektiğini söyleyerek; !”Pamukkale ören yerinin misafirlere hizmet verir hale getirilmesi gerekiyor.Şu an ören yeri için de su alacak bir yer bile yok .2015 yılında 350 bin  ziyaretçinin kullandığı antik havuzunda işletim aksaklıkları da mutlaka giderilmeli. Oradaki cafe ve hediyelik mağazaların bir an önce açılması gerekiyor” şeklinde onuştu.  Antik havuza sadece nakit para ile girilebildiğini söyleyen ŞEN durumum ziyaretçiler tarafından da şikayetlere neden olduğunu bu aksaklıkların muhatap firma tarafından çözülmesini istedi.

Şen sözlerine zaten yaşanan sıkıntılı turizm sezonun da DENTUROD olarak başlattıkları misafirleri Denizli Pamukkale ye çekmeye çalışan bunun için büyük emek sarfeden turizmcilerin, gelen misafirlerin memnuniyeti için bu tür aksaklıkların olmamasını bu sorununda bir an önce çözülmesini istedi.

Editör: TE Bilişim