Denizli Platformu Türk havacılığının lokomotifi olan Türk Hava Yolları (THY) tarafından değiştirilen sefer saatleri ile ilgili basın açıklaması yapmıştır. Yaptıkları açıklama da bu kararın Denizli ekonomisi için yıpratıcı bir karar olduğunu belirterek “Uçak Saatlerine Dokunmayın!” dedi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Türkiye ihracat sıralamasında 8’inci durumda bulunan, 2018 yılında en çok ziyaret edilen ören yeri Pamukkale gibi doğal bir güzelliği sınırları içerisinde bulunduran Denizli ilimiz, Türkiye’nin en önemli sanayi ve turizm merkezlerinden biridir.

Denizli; vatandaşları, iş insanları ve ziyaretçileri ile dinamik bir şehirdir… Bu bağlamda ilimize sağlanan tüm ulaşım imkanları yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de havayolu ulaşımıdır. İlgili kurumlarımızın verilerini incelediğimizde, Denizli’deki havayolu kullanımının yıldan yıla arttığı açık bir şekilde görülmektedir.

Türk havacılığının lokomotifi olan Türk Hava Yolları (THY), son dönemde ilimiz ekonomisini yıpratacak bir karar alarak, sefer saatlerini değiştirmiştir. İstanbul’dan her sabah 07.00’da kalkan Denizli uçağının saati 05.40 yapılmıştır.

Bizler, yeni açılan İstanbul Havaalanı ile birlikte ilimizdeki havayolu ulaşımının daha da rahatlayacağını düşünürken, Türk Hava Yolları’nın Denizli uçak seferlerinin saatlerini değiştirmesi, hemşehrilerimiz ile çoğunluğu ihracatçı firmalardan oluşan iş dünyamızın güzide temsilcilerini hayal kırıklığına uğratmıştır. İstenmeyen bu durum, aynı zamanda vatandaşlarımıza, özellikle de iş dünyamız ile turizm sektörümüze olumsuz yansımaktadır.

Denizli iş dünyasının temsilcileri olarak, THY’nin İstanbul-Çardak arasındaki seferlerine dair uçak saatlerini yeniden gözden geçirmesini ve uygun şekilde değiştirmesi hususunda gereğini arz ederiz.

Editör: TE Bilişim