Denizli Haber - Denizli Ülkü Ocakları Eğitim  ve Kültür Vakfı  katıldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) geliştirdiği “Tulgay” isimli  araçla finale kalmayı başardı. Ülkü Ocakları Teknoloji Birimi önemli bir başarıya imza attı. Birim yöneticileri geliştirdikleri “Tulgay” isimli araçla TEKNOFEST’te finale kaldı.

“NÜKLEER SIZINTIYI TESPİT EDECEK”

Ülkü Ocakları Teknoloji Birimi Yöneticileri AFAD’a yardımcı olmasını planlayarak herhangi bir kaza veya saldırısı sırasında radyoaktif veya nükleer sızıntıları tespit ederek bunları yetkililere aktaran bir araç geliştirerek TEKNOFEST’e katıldılar. Yapılan değerlendirmede Tulgay isimli araç  finale kalmayı başardı.

“BİR  HAYALİMİZ DAHA GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Murat Aydınlı, yaptığı açıklamada “Ülkü Ocakları olarak göreve geldiğimiz gün kurduğumuz bir hayalimizi daha gerçekleştirdik. Teknoloji Birimimizin yöneticileri ve aynı zamanda robotik kodlama atölyemizin eğitmenleri “Tulgay” adıyla TEKNOFEST’te finale kalmayı başardı. AFAD’a yardımcı olmasını planlayarak herhangi bir kaza veya saldırısı sırasında radyoaktif veya nükleer sızıntıları tespit ederek bunları yetkililere aktaran bir araç tasarımıyla bu başarıyı gerçekleştirdi. Aracın tüm parçaları yerli ve milli olarak seçildi. Bizlere bu gururu yansıtan başta Teknoloji Birimi Başkanımız Mustafa Bilgiç’e ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Süreç boyunca desteğini esirgemeyen üniversitemize ve Çardak MYO müdürümüz Ömer Boyacı’ya ise şükranlarımı sunarım” dedi.

Editör: TE Bilişim