Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Urhan, dövizdeki dalgalanmanın ardından artan elektrik fiyatlarının iş dünyasında büyük mağduriyet yarattığını belirterek, indirim çağrısı yaptı. Urhan, “Elektrik fiyatlarında yapılacak olan indirimin, enflasyonla yapılan mücadelede hayati önem arz ettiği de bir gerçektir” dedi.

Dövizdeki dalgalanma beraberinde ciddi fiyat artışlarını da getirmiş, sanayicinin en önemli maliyet kaynaklarından biri olan enerjide de ciddi artışlar yaşanmıştı. Dövizdeki dalgalanma duruldu, ancak özellikle enerji fiyatlarında gerileme yaşanmadı. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Urhan, enflasyon ile mücadele için hükümetinde elektrik fiyatlarını indirmesi gerektiğini belirterek; “Çoğu işletme ve üreticimiz bu yüksek maliyetlerden dolayı rekabet ettiği piyasalarda fiyat tutturmakta zorlanmakta ve hatta mali sıkıntı içerisine girmektedir” dedi.

Son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan normalleşmenin, elektrik fiyatlarında yapılacak bir indirim beklentisini de beraberinde getirdiğini anlatan Urhan, “DEGİAD olarak yetkililer ve hükümete çağrımız; sanayici, esnaf ve üreticimizin üzerindeki bu maliyet kaleminde indirim yapılması yönündedir. Elektrik fiyatlarında yapılacak olan indirimin, enflasyonla yapılan mücadelede hayati önem arz ettiği de bir gerçektir” dedi

Editör: TE Bilişim