Denizli'nin Acıpayam ilçesinde ikamet eden Tülay ve Ramazan çiftinin 13 aylık bebeği Yağız Alp'e henüz 3 aylıkken SMA hastalığı tedavisi konuldu. Bu durum üzerine harekete geçen Yılmaz çifti, çocuklarının iyileşmesi için Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanan 'Zolgensma' adlı tedavi olduğunu öğrendi. Şu ana kadar Türkiye'den 4 bebeğin bu tedaviyi olduğunu ve yüksek oranda iyileşme sağlandığı öğrenildi. 2 yıldır uygulanan tedavinin Yağız Alp'in iyileşmesi için son çare olması nedeniyle aile üyeleri Yağız Alp için destek kampanyası başlatmaya karar verdi. İlk olarak sosyal medyada Yağız Alp'in hastalığı ile ilgili bilgilendirici paylaşım yapan çift, çocuklarının Amerika'da tedavi olabilmesi için gereken paranın toplanabilmesi için ise yardım kampanyası başlattı. 

TEDAVİ İÇİN 17 MİLYON LİRA TOPLANMASI GEREKİYOR

Yağız Alp'in tedavi olabilmesi için 17 Milyon Lira'nın toplanması gerekiyor. Yağız Alp'in ailesi, 'Zolgensma tedavisi dünya piyasasında en yüksek fiyata sahip olan bir tedavi bu yüzden aileler cesaret edememişti ama her ne kadar yüksek maliyetli olsa da başarılı olan kampanyaları görünce biz de bu yola koyulduk.' diyerek kampanyayı başlattıklarını ifade ediyor.

'HEP BİRLİKTE EL ELE YAĞIZ ALP'İ YÜRÜTMEYE'

Kampanya hakkında da destek olmak isteyenlere seslenen Yağız Alp bebeğin anne ve babası Tülay-Ramazan çifti,'Bizler de bu yüzden elimizdeki tek şansımız olan bağış kampanyasını başlattık ulaşabildiğimiz kadar ünlülere ulaşmaya çalışıyoruz çok zor bir süreç ama Denizli SMA’lı bebeğine sahip çıkacaktır. Yağız Alp’in sessizliğine ve umutlarına ses olun. Her şey Yağız Alp yaşasın, yürüyebilsin, nefes alsın diye. Hep birlikte el ele, Yağız Alp’i yürütmeye. Her bir bağışınız Yağız Alp’i tamamlayan bir parça olsun' ifadeleri ile destek olmak isteyen yardım severlere seslendi. Kampanyaya destek olmak isteyen yardımseverler Amerika'da faaliyet gösteren gofundme.com sitesi üzerinden Yağız Alp adına açılmış olan bağış kampanyasına destek olabilecek. 

Bağış kampanyasına katılmak için: 

https://www.gofundme.com/f/would-you-like-to-be-yagz039s-light-of-hope 
 

Editör: TE Bilişim