SEVİM SAY - Üyelerinin karantina günlerinde evde bile şiirlerini, roman ve hikayelerini yazmayı sürdürdüklerini, bu şekilde zamanlarını programlayıp yarım kalmış çalışmalarına da devam ettiklerini açıklayan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir  Uslu, üretmenin olumsuz düşünceleri yok edip pozitif düşünceleri ön plana çıkardığını söyledi.

Corona virüs salgını öncesinde belirlenen ve hayata geçirilecek olan programların da, her şeyin düzene girdiği ve virüs atlatıldıktan sonra devam edeceğini açıklayan Uslu, karantina günleri için ise “Evde Kal, Kitap Oku, Kitap Yaz” isimli bir slogan ürettiklerini söyledi.

YAZARBİR Genel Başkanı Uslu açıklamasında şöyle dedi : “Üyelerimiz genelde orta yaş ve üzerinde bulunan insanlardan oluşuyor. Bu nedenle virüs daha ülkemizde ilk ortaya çıktığı anda 65 yaş ve üzerindekileri dışarıya çıkmamaları, diğerlerini de zorunlu olmadıkları taktirde çıkmamaları için bilgilendirdik ve sloganımızı da yaşam biçimimiz haline getirdik.”

‘ONLİNE SİSTEMİYLE ÜRETİME DEVAM DİYORUZ”

Karantina günlerinin şair ve yazarların üretimini yoğunlaştırması açısından verimli geçtiğini de belirten Uslu “Böylece hepimiz birikmiş belgelerimizi toparlamaya, arşivimizi yeniden gözden geçirmeye başladık. Birçok arkadaşımızın üstünde çalıştığı kitaplarla ilgili onlarla online sistemi veya telefon bağlantısıyla irtibat kurduk. İlk zamanlar herkes virüs olayını tam algılayamadığı için, bu konu mizahi yönden ele alındı. Fakat zaman ilerledikçe işin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu tüm vatandaşlar olarak anlamış bulunuyoruz” dedi.

“PSİKOLOJİK BASKIYI PROGRAM VE ÜRETİMLE AŞIYORUZ”

Corona virüsle birlikte başlayan karantina günlerinde, kendilerini okuma ve yazma saatlerine de endekslediklerini kaydeden Uslu “Zamanlarımızı programladığımız ve sürekli ürettiğimiz için bunun insanlar üzerindeki olumsuz etkiyi ve psikolojik gerginliği azaltacağını da düşündük. Çünkü üretmek insanların kafasındaki olumsuz düşünceleri de yok ediyor ve yaşama motive ediyor” diye konuştu.

“TARTI DERGİSİ’NİN İLK SAYISI DA ELİMİZE ULAŞTI”

Aylık olarak tasarlanan İstanbul merkezli Tartı Dergisi’nin ilk sayısının da 10 gün önce çıktığını ve ellerine ulaştığını kaydeden Uslu şöyle dedi : “Ben de bu derginin yazar kadrosunda hikaye ve çizgilerimle yer alıyorum. Bu derginin hazırlığı 3-4 aydır devam ediyordu ve aylık olarak çıkacaktı. Fakat şu durumda 2. sayıyı durumların gidişatına ve ortamın durumuna göre çıkaracağız. Bu arada tüm yazar ve şairlerimiz de yine kendi alanlarında evden üretmeyi sürdürecek.”

Editör: TE Bilişim