Merkezefendi İlçesi Adalet Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Kemal Tuğcu 12 yıllık televizyon programcılığının yanı sıra şimdi ise muhtar adayı oldu.

Adalet Mahallesi Muhtar Adayı Mustafa Kemal Tuğcu neden aday olduğunu açıkladı, hakkında merak edilen soruları cevapladı, projelerinden bahsetti. 50 yaşındaki Mustafa Kemal Tuğcu Adalet Mahallesi Muhtarı adayı oldu. Pamukkalehaber.com ‘a verdiği röportajla kendini tanıttı.

12 yıldır televizyon programcılığı yapan Tuğcu bilgi birikimini Adalet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar için kullanmak istediğini belirtti. Aslen Çal Aşağıseyitli olan Tuğcu “seçime az bir zaman kala Adalet Mahallesi’nde çalışmalarım sürüyor. Oy istemek için vatandaşların ziline basıp rahatsız etmedim. Ancak hizmet için kapılarında olmak istiyorum. Mahalleden tepkiler oldukça iyi. 13 bin 335 seçmenin olduğu mahallemde vatandaşların dertlerine deva olmak istiyorum.”

“ YÖNETİCİLİĞE ADAY OLMADAN ÖNCE DENİZLİ'Yİ YÖNETENLERLE YAPTIĞIM PROGRAMLAR KILAVUZUM OLACAK”

Denizli’de özel bir kanalda “Sektörlerin Öncüleri” isimli programı ile Denizlililerle buluşmaya devam eden Tuğcu “ Yaptığım iş dolayısıyla yöneticilerle her zaman iç içe oldum. Şimdi ise yapmış olduğum program vesilesiyle liderlerin başarı öykülerini, başarıya ulaşan yolda izlediği yöntemleri gençlere örnek olması için aktarmaya devam ediyorum. Geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları programlarıma konuk oldu. Yaptığım programlarla Denizli’de ki yöneticiler ile iç içe olduk. Yönetim şeklini biliyorum, hangi sorunun çözümü için hangi makama gidilir, kimlerle görüşülür biliyorum.

Adalet Mahallesi 20-25 yıllık geçmişi olan bir mahalle. Yani yeni bir mahalle. Dolayısıyla mahalle muhtarının Merkezefendi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile iç içe olması, mahalleyi geliştirmesi gerekiyor. Yerinde oturmaması gerekiyor.

Merkezefendi Belediyesi sınırları içinde bulunan Ornaz Vadisi’nde ki Ornaz Çayı’nın kar suyu içilebilir. Ama biz o suyu içmiyoruz. Gençlerimiz, vatandaşlarımız ellerinde pet şişeler ile geziyorlar. Mahallemizde aktif çeşmemiz yok. Su büyük bir ihtiyaç ama mahallede gezerken su içilebilecek çeşme yok. İl Sağlık Müdürlüğü 6 ayda bir çeşmeleri denetleyip suyun içilebilir olup olmadığını kontrol ediyor. Çeşmelere asacağımız pirinç tabelalar ile vatandaşlarımız bu çeşmenin suyu içilebilir mi bilecek. Bu tabelalarda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlendiğimiz de yer alacak. Biz bu projelerimizle diğer mahallelere de örnek olmak istiyoruz.

Aslen Çal Aşağıseyit Köyündenim. Her yıl bu köyde koyun sudan geçirme etkinliği yapılır. ‘Bu gelenek neden festivalleşmesin’ dedim. 2003 yılında Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu ile görüştüm, iznini aldım. O da gelecekti festivale ama elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti.  Allah Rahmet Eylesin, mekanı Cennet olsun.

Bu festivalin UNESCO Ulusal Mirasları Listesi’ne girmesi için 2013 yılında proje başkanlığı yaptım. Ben yenilikçi bir insanım. Mahallemde de sürekli yenilikler olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim