3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen “Engelleri Aşan Kariyerler Paneli”nde, sevgi ve birliktelikle her türlü engelin aşılabileceği vurgulandı. Panelde her insanın bir engelli adayı olduğu belirtilirken, asıl engelin vücutta değil beyin ve yürekte olmaması gerektiğine dikkat çekildi.

 

SEVİM SAY

Pamukkale Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Engelsiz Yarınlar Topluluğu tarafından, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Engelsiz Proje Fikir Yarışması Ödül Töreni ve Poster Sunumu, PAÜ Eğitim Fakültesi Resim iş Öğrencileri tarafından düzenlenen Engel Temalı Karma Sergi’nin yanında, Engelleri Aşan Kariyerler Paneli gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak  Altınokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Av. Reşat Göcen, Öğretmen Pınar Göcen ve Denizlili Yazar Eda Urhan katıldı.

Yoğun bir katılımın dikkat çektiği etkinlikte vücut engelinin değil, beyin ve yürek engelinin önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Yazar Eda Urhan’da “Asıl engelli olanlar, insanları engelli engelsiz diye ayıranlardır. Oysaki vücut engelleri hayatın ritmini yakalamaya engel değildir. Bu nedenle insanlar öncelikle düşüncelerinden ve sözlerinden ‘sen engellisin, sen bunu yapamazsın’ şeklindeki ön yargıyı kaldırmalıdır” dedi.

Her insanın bir gün engelli olabileceğinin de altını çizen Urhan “Bu nedenle toplum olarak sadece 3 aralık tarihlerinde değil, her gün onlara karşı sorumluluklarımızın bilincine varmalı, onları ülke istihdamına kazandırmalı ve engelleri el ele vererek sevgiyle aşmalıyız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim