Son yıllarda artan gürültü egzozlarının kullanılmasının yasak olmasına rağmen hala kullanılması ve kimi araba severlerin abartı denilen egzozlarla yaptıkları aşırı gürültü vatandaşı bezdirdi. Sosyal medya üzerinden ‘Yüksek motor sesi çıkaran hapse atılsın’ kampanyası düzenleyen aktivistler vatandaşlardan destek bekliyor.

Denizli’de araç sayısı hızla artıyor. Haziran ayı itibariyle 361 bin 472 kayıtlı aracın bulunduğu Denizli’de abartı egzoz kullanımı da araba tutkunları arasında hızla yayılıyor. Bu egzozların kullanımı bazı vatandaşların da tepkisini çekti. Sosyal medya hesapları üzerinden ‘Yüksek motor sesi çıkaran hapse atılsın’ kampanyası başlatan vatandaşlar, artık yeter diyerek kampanyaya destek bekliyor. Denetimlerin yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, bu kişilerin küfür yeme bahsine rağmen yüksek ses çıkarmaya devam ettiklerine dikkat çektiler.

Kampanyanın destek mesajında, “İnsan olan herkesin destek vermesi gereken kampanya, öneri. Arabayla ya da motosikletle mahalle aralarında yüksek ses çıkartan ayılara kimse dur diyemeyecek mi? yeter artık ya! Vallahi yeter! Cadde üzerinde oturuyoruz ve bunlar yüzünden cam çerçeve kapalı oturmak zorunda kalıyoruz bu sıcakta. Camı açsak ne izlediğimiz televizyonu duyabiliyoruz, ne de birbirimizle konuşmalarımızı. Zaten normal hızda giden araçların motor sesleri bile yeterince rahatsız ediciyken özellikle, hava attığını sanarak herkesin küfürlerini yeme pahasına mahalleyi inleten bu yaratıklara neden polis bir şey yapmıyor? Yok, mu kanunda bunun bir cezası? Bu adamlar 1 kişiye değil geçtikleri mahallelerdeki yüzlerce hatta binlerce kişiye aynı anda zarar veriyorlar. Evinizde rahatça yaşama özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar. Hastalara, bebeklere, sabah işe gideceklere kısacası herkese zarar verdikleri halde bunlara karşı hiçbir önlem alınmaması, hiçbir ceza uygulanmaması gerçekten insanı çileden çıkartıyor. Binlerce kişiye zarar vermek sanıyorum ki hapis gerektiren bir suçtur. Buna rağmen 1 değil, 2 değil, altına arabasını motosikletini alan her ayının bu suçu her gün gece gündüz işlemesi ve kimsenin buna karşı çıkıp bir şey diyememesi” ifadelerine yer veriliyor.

Editör: TE Bilişim