Denizli Haber - Ulaşım kolaylığı, geniş alanı ve büyük şehirlere yakınlığıyla adrenalin tutkunlarının cazibe merkezi haline gelen Yaylacık Dağı  vatandaşlar, gökyüzünü renklendiren yamaç paraşütü pilotlarını izlemenin keyfini yaşıyor.

WhatsApp Image 2022-08-30 at 15.08.08

BU YIL GÜZEL BİR ŞAMPİYONA OLACAK İNŞALLAH

Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası XC Open Yarışları hakkında bilgi veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “2022 yılında Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası yarışına ev sahipliği yapıyoruz. 18 ülkeden 80 sporcu ile bugün başlangıcımızı vermiş olduk. Ben sporcularımıza kazasız, belasız bir uçuş geçirmelerini temenni ediyorum. Destek veren vekillerimize ve büyükşehrimize Yaylacık Yamaç Paraşütü pistimizi uluslararası standartlara kazandırmasıyla ilgili güzel projeler yaptık. Bugünde bunun meyvelerini alıyoruz. Bu yıl güzel bir şampiyona olacak inşallah. Daha sonrasında ise dünya kupasına ev sahipliği yapmak istiyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2022-08-30 at 15.08.08 (1)

MANZARASI SÜPER

 Yarışmaya katılan Yamaç Paraşütü Pilotları  Güneş ışınlarının ahengiyle bütünleşen bir uçuşun keyfini ifadelere sığdırmak elbette mümkün değil. Çameli’nin hem doğası, hem de yamaç paraşütü için oldukça elverişli coğrafi yapısıyla bölge . Uçmak çok zevkli. Havada olmak çok güzel, pahalı bir hobi de değil. Açıkçası biraz cesaret, heyecan, biraz da dikkat istiyor. Kurallara uyduğunuzda gayet güvenli spor. Tepenin üzerinden 1500 metre irtifaya çıkabiliyorsunuz.

WhatsApp Image 2022-08-30 at 15.08.03

Uçaktayken göremediğiniz manzarayı görebiliyorsunuz. Gün doğumunu, gün batımını izleyebiliyorsunuz. Gerçekten çok heyecanlı bir spor. salgın sürecinde yamaç paraşütüne ilginin arttığına dikkati çekerek, insanların bu süreçte doğanın kıymetini daha çok anladığını dile getirdi.

WhatsApp Image 2022-08-30 at 15.08.01

Editör: Tahir Aygün