Denizli Haber - Başkan Yüksel Kepenek, hesap verebilir belediye modeline sahip olduklarını söyleyerek, “Denetleme mekanizmamız daima halka açık” dedi.

Denizli’de, 2 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimlerde CHP’nin adayı Yüksel Kepenek ikinci kez kazanarak belediye başkanlığına gelmişti. Görevi teslim aldığında şeffaf ve sosyal belediyecilik sözünü sürekli dile getiren Honaz Belediye Başkanı Kepenek, belediyenin çalışmalarını, gelirlerini, borçlarını, gerçekleştirdiği ihaleleri içeren 2020 yılı gelir gider bilançosunu belediye binasına bir kez daha asarak ilçe halkıyla paylaştı. Kepenek hesap verebilir bir belediye ve örgüt modeline sahip olduklarını ifade ederek, “Diğer belediyelere de örnek olması bizleri açıkçası sevindirir” dedi.

“HESAP VEREBİLİR BİR BELEDİYE MODELİ”

“Vatandaşlarımızın zor ve farklı koşullarda bizlere ödediği her kuruşun nereye ve nasıl harcandığını, bunlardan geriye nasıl dönüşler sağlandığını, onların hayatlarına nasıl dokunulduğunu görmesi gerekiyor. Bu da hesap verebilir bir belediye ve örgüt modeli aslında” diyen Kepenek, belediyenin denetime açık olduğunu belirtti. Kepenek, diğer belediyelere de örnek olmasından mutluluk duyacaklarını söyleyerek, “Bu anlamda halkımız bize, 'siz belediye olarak ne yaptınız' sorusunu sormadan, biz sizden aldıklarımızla bunları yaptık cevabını vermek için bu eylemi gerçekleştirdik.” dedi.

‘’ŞİKAYET ETMEDEN YOLUMUZA DEVAM ETTİK’’

Resmi olarak 10 Haziran 2019’da işbaşı yaptıklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, yeni yönetim olarak devraldıkları mali tabloyu hatırlattı ve şunları söyledi:

Kasamızda yaklaşık 300 bin TL bakiyemiz vardı. Önceki yönetimden resmî kurumlara ve firmalara toplam 5 milyon 160 bin TL bulunmaktaydı. Tüm bu tabloya rağmen şikâyet etmeden yolumuza devam ettik. Borçların tamamını ödedik. Hızlı bir mali disiplin ve etkili bütçe yönetimi uygulamasına geçerek, hem hizmet yapan, projeleri ayağa kaldıran, hem de borçlarını ödemeye başlayan bir yapıyı mümkün kılabildik.’’ dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNE RAĞMEN BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK”

2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan koronavirüs salgınına rağmen çalışmalara ve projelere hız kesmediklerini ifade eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, pandemi süreci boyunca hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerine dikkat çekti. Belediyecilik çalışmalarını ilçeye bağlı 22 mahalleye eşit şekilde ulaşması için gayret ettiklerini belirten Başkan Kepenek şunları söyledi; ‘’Ata Tohumlarımızı gelecek kuşaklara aktarmak adına Yerel Tohum Merkezimizi faaliyete geçirdik. Burada 637 tür tohumu korumaya aldık. 440 bin fideyi halkımıza ücretsiz dağıttık. Mahallelerimizde ihtiyaç olan bölgelerde yeni yollar açtık, mevcut yolları yeniden düzenleyerek sıcak asfalt ve kilitli parke taşı ile kapladık. Duvar inşa ihalesi yaparak yol yapımları sırasında birçok sokağımızı istinat duvarları ile koruma altına aldık. Covid-19 salgınından ilçe halkının en az şekilde etkilenmesi için okulları, resmî kurumları, camileri, parkları, kamusal alanları, kahvehaneleri, berberleri, yolcu minibüslerini sürekli dezenfekte ettik. Tarımsal sulamaya önem veriyoruz. Bu amaçla Dinana Çayı’nı kapalı havzaya alarak damla sulama sistemlerine ekledik. Kaklık Mahallemizde yeni bir sondaj açarak 1200 dönümlük alanda sulamaya destek verdik. Arazi yollarını açtık, sulama kanallarını sürekli temizledik. Çiftçilerimizin ürünlerini Yaş Sebze Meyve Alım Merkezine daha rahat ulaştırabilmeleri için iki farklı alternatif yol açarak düzenlemelerini tamamladık.’’

‘’HONAZ KAPALI PAZARYERİNE KAVUŞACAK’’

Denizli’de kapalı pazaryeri olmayan tek ilçe olduklarını belirten Kepenek, vatandaşları yazın güneşten kışın yağmurdan kurtarmak için yeni bir pazaryeri ihtiyacını gidereceklerinin altını çizdi. Başkan Kepenek; ‘’Honazımızı modern bir kapalı pazaryerine kavuşturmak istiyoruz. Bu amaçla kapalı pazaryeri ihalesi yaptık. Eski hal binamızın olduğu yerde inşaatımız başladı. Hızla sürüyor inşallah 2 Haziran 2021’de hizmete açacağız. İlçemizin buna çok ihtiyacı var.  Araç parkını sürekli geliştiriyoruz. Belediyemiz imkanları ile Devlet Malzeme Ofisi’nden 2020 model son teknoloji ürünü yerli malı bir Ekskavatör satın aldık. İller Bankası, SGK ve vergi de dahil şu an hiçbir devlet kurumuna borcumuz yok.’’ diye konuştu.

Amaçlarının ilçede yaşayan 34 bin vatandaşa hesap vermek olduğunu vurgulayan Kepenek, “Bir kamu yöneticisi için en güzel, en onurlu görevlerden biri hesap vermektir” dedi. Kamuda şeffaflık ve hesap verebilirlik kalmazsa çürümenin başlayacağına dikkat çeken Başkan Kepenek, bu nedenle “ısrarla ve sık sık” hesap vereceklerinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim