Honaz Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bölge şefleri ile orman muhafaza memurları, yılbaşının yaklaşması sebebiyle çam ağaçlarının kesilmemesi ya da koparılmaması için Honaz Orman sahasında mevkisinde gece gündüz devriye gezerek denetim yapıyor.

Honaz Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza Memuru Ömer Bakırlı yılbaşının yaklaştığını anımsatarak, özellikle yol kenarlarındaki genç fidanların yılbaşı ağacı olarak süsleme amaçlı kesilmesini engellemek amacıyla sürekli yol kontrollerine çıktıklarını belirtti.

Bakırlı doğadaki ağaçların kesilmemesi çağrısı yaparak, isteyenlere fidan verdiklerini, özel sektör, otel işletmecileri ya da vatandaşların talepleri doğrultusunda her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.

Zorlu kış şartlarında orman içleri ya da yol kenarlarında ağaç kesilmesine engel olmak için sürekli gezerek kontroller yaptıklarını ifade eden İnal, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüze bağlı fidanlığımızda talepleri karşılayacak her türlü fidan mevcuttur. Vatandaşlarımız ve özellikle turizm alanı olması bakımından oteller bölgesinde çok az ücret karşılığında fidan temin edilebilir. Yol kenarlarındaki genç fidanlarımıza zarar verilmesin. Bu vereceğimiz tüplü fidanları süsledikten sonra ilkbaharda toprakla buluşturmak isteyenlere yardımcı olacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz."

Ömer Bakırlı, kaçak fidan kesenlere para cezasının yanı sıra bir yıla kadar hapis cezası verilebileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim