Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde kaçak içki satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yasadışı  imalathanelerde kaçak-sahte alkol üreterek ilimizde dağıtımını yapan, yasal ticaretinin yapıldığı piyasada haksız rekabet oluşturan ve devletin vergi kaybına neden olan, halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ve son dönemlerde kullanımı neticesinde ölümle sonuçlanan  her türlü kaçak alkol satışı ve imalatını yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalara başlanıldı.

Vatandaşların sahte alkolü nereden temin ettiğinin araştırılması, Denizli’de bandrolsüz kaçak içki satışı yapmak isteyen şahısların tespiti, yasadışı üretim yapılan yerlerin tespiti suç ve suçluların yakalanmasına ve ölümle sonuçlanan sahte alkol kullanımının önlenmesine yönelik görevli ekiplerce yaklaşık 1 ay süren operasyonel çalışma başlatıldı.

Son 1 ay içerisinde gerçekleştirilen alkollü içki satışı yakalamaları, şüpheli şahıs ifadeleri ve ekiplerin il geneli gece gündüz kaçakçılık yapmak isteyen şahısları yakalamak amacıyla yürüttüğü takip ve çalışmalar neticesinde sahte/kaçak alkol satışı yapmak isteyen bir imalathane tespit edildi.

Görevli ekiplerin takip ve çalışmaları neticesinde ilimizde bulunan ve yasadışı imalathaneye dönüştürülmüş ikamet görünümünde olan üç katlı bahçeli bir ev tespit edildi. Yapılan tespitlerde üç katlı evin dışında bahçe çevresinin tel örgülerle çevrili olduğu, tel örgülerin üzerine yeşil renkli dışarıdan görünmeyi engelleyecek örtü ile çevrelendiği giriş kapısının bulunduğu karşı binaya bakan yerin teneke ile üzeri ve karşısının kapatıldığı etrafı görülmeyecek şekilde muhafaza edilen ve gelen giden kişilerin görülmesi amacıyla kurulduğu değerlendirilen giriş kapısı ve çevresini gösteren 4 farklı kamera cihazı tespit edildi.

İlgili mahkeme kararı neticesinde suç ve suçluların tespit edilmesi amacıyla bahse konu evde operasyonal arama faaliyeti gerçekleştirildi. Yapılan aramada odalara ait duvarların ses geçirmemesi için strafor ile kapatıldığı, pencerelerinin ışık sızmaması için tahta ile kapatıldığı oda içerisinde çok sayıda rafların döşendiği görüldü.

Piyasaya sahte alkol üreterek satış yapmak isteyen şüpheli şahıslarla birlikte imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan ikamette muhtelif ölçülerde kaçak dolu rakı, votka ve viski şişeleri, alkol şişelerin kapatılması ve paketlenmesinde kullanılan çok sayıda alet ve malzeme, kutu ve plastik kasalar içerisinde alkollü içki şişelerinin etiketlenmesi ve şişe tanıtım etiketleri, bidonlar içerisinde kaçak alkollü içki yapımında kullanılan saf alkol ve çok sayıda ambalajlanma işlemi tamamlanmış çeşitli markalarda, rakı, votka, viski bulunduğu görüldü.

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda yaklaşık 1,5 ton açık olarak henüz şişelenmemiş sıvı alkol, 22.000 adet şişe kapağı ve jelatin, 16.000 adet aynı seri numarasına sahip sahte TAPDK bandrolü, 1.600 adet daha önce kullanılmış olan ve alkollü mekanlardan para karşılığında satın alındığı değerlendirilen dolum için bekleyen boş şişe, değişik markalarda üretimi yapılan ve dolumu tamamlanan satış için hazır hale getirilmiş 1.400 adet şişe alkol ve 1000 litreye yakın içerisinde farklı markalarda votka, rakı, viskiye, ayrıca  kaçak/sahte alkol üretiminde kullanılan 20 adet üretime ait aparat (ambalajlama naylonu, makas, boru, huni, ölçü kapları, musluk bağlantılı bidon ve üretimde kullanılan düzenek) ile çok sayıda dijital malzeme bulunarak el konulmuştur. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde kaçak-sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 11 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen (1) şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

KAYNAK: www.mericulukus.tv

Editör: TE Bilişim