Denizli Haber - Honazlılar bugün önemli bir açılışa şahit oldu. Honaz Belediyesi’nin Akbaş Mahallesi’ndeki sosyal tesis inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

YOĞUN KATILIM

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP İlçe Başkanları, mahalle muhtarları, Honazlı ve Akbaşlı vatandaşlar katıldı.

“SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Törende ilk sözü alan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ilçeye verdikleri yatırım sözlerini bir bir gerçekleştirdiklerini belirerek "Bugün büyük bir heyecan içindeyim. Akbaş’a bir söz verdim. Akbaş’a en büyük yatırımın sözünü verdim. Bugün sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu gurur sadece benim değil, tüm Akbaşlıların gururu. Akbaş Mahallemizde sosyal tesis yoktu. Büyük bir ihtiyaç vardı. Bu yeni proje ile birlikte Akbaş Mahallemize hem kapalı pazaryeri olarak kullanılabilecek, hem de düğün, sünnet, mevlid gibi etkinliklerin yapılabileceği, içerisinde taziye evi, mutfak ve büfe türü iş yerlerinin de bulunacağı çok amaçlı sosyal tesisi kazandırıyoruz” dedi.

“KARACA’NIN BÜYÜK KATKISI VAR”

Akbaş’ın zor bir coğrafyada olduğunun altını çizen Başkan Kepenek “Akbaş bizim için çok önemli bir mahalle. Bu tesisin yer tahsisi için çok uğraştık. Özellikle Genel Başkan Yardımcımız Sayın Karaca’nın bu yerin tahsisi ile ilgili çok büyük katkısı var. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. birçok yatırım yaptık. Akbaş’ın ardından Karaçay ve Yokuşbaşı’na da sosyal tesis yapacağız” diye konuştu. 

KEPENEK “TEMEL BUGÜN AÇILIŞ 2 HAZİRAN’DA”

Kepenek, belediye olarak hiçbir yere borçlarının olmadığına işaret ederken “Buranın parası hazır. Bankada bekliyor. Tamamen öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Belediye olarak borcumuz yok. Öncelik Akbaş’taydı. Önceliği buraya verdik. Bugün temel atıyoruz. 2 Haziran’da da burada açılışımızı yapacağız” dedi.  

KARACA “KILIÇDAROĞLU’NDAN SELAM GETİRDİM”

Başkan Kepenek’in ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise “Akbaşlıları selamlıyorum. Honaz’daki seçimin kaderini Akbaş belirledi. Honaz’ın tüm mahalleleri bizim için çok önemli. Bugün Akbaş’a verilen sözü tutuyoruz. Dün Mersin Mitingi vardı. Ben Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na mitinge katılamayacağımı, Akbaş’taki açılışa katılacağımı söyledi. Kendisi de siz Akbaşlılara, Honazlılara selam söyledi” dedi. 

“DENİZLİ İSTEYECEK, BİZ YAPACAĞIZ”

Pazaryerinin tahsisi için büyük emek harcandığını söyleyen CHP’li Karaca “1.5 yıl mücadele edildi. Ardından bu yer kazanıldı. Akbaş’ın hayali gerçekleşiyor. Böylesine modern bir tesisin açılışını gerçekleştirmek bizim içinde büyük onur. Akbaş isteyecek, Honaz isteyecek, Denizli isteyecek biz yapacağız” diye konuştu.

TEMEL TÖRENLE ATILDI

Konuşmaların ardından kurban kesildi, dualar edildi. Daha sonra katılımcılar, inşaat alanına giderek, burada temeli hep birlikte attı. Açılışa katılan Akbaş Mahallesi sakinleri Denizli Metropol mikrofonlarına yaptıkları açıklamalarda böylesine modern bir tesisi mahalleye kazandırdığı için Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’e teşekkür ettiler…

HONAZ BELEDİYESİ AKBAŞ KAPALI PAZARYERİ VE SOSYAL TESİS PROJESİ

Honaz İlçesi Akbaş Mahallesi’nde 2 bin 450 metrekare arazi üzerinde inşa edilecek Akbaş Sosyal Tesis projesi, bin 750 metrekare toplam kapalı alana sahip olacak. Bu alanın bin 460 metrekarelik kısmı pazaryeri, geri kalan 280 metrekarelik kısmı ise kahvehane, taziye odası, mutfak ve iki adet iş yeri ve tuvaletlerden oluşacak. Sosyal Tesis kapalı alanlarının çevresinde ise çocuk oyun parkı, yeşil alan ve otopark bulunacak. Özel sektörün ve üreticinin yatırımlarını destekleyecek, yaşam ortamlarını iyileştirecek Akbaş Sosyal Tesis Projesi tamamlandığında mahallenin hayat standardına da olumlu katkı sağlayacak.

Editör: TE Bilişim