Denizli Haber - Honaz Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü(NVİ) tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında ilçelerdeki levhalama çalışmalarını sürdürüyor. NVİ tarafından yapılan adres güncellemeleri ışığında levha montaj çalışmalarına yön veren Honaz Belediyesi ilçe genelinde toplam 13 bin noktaya levhalama yapacak.

KİŞİ VE BİNA UYUMSUZLUĞU ORTADAN KALKIYOR

Honaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili verdiği bilgide, “Honaz’da uzun süredir üzerinde çalıştığımız projeyi ilçe merkezimizde ve bağlı 22 mahallede hayata geçiriyoruz. Honaz Belediyesi olarak şu ana kadar elimizde adreslerle ilgili sözel bilgiler vardı. Sözel adres verilerini konumsal veri haline dönüştürdük. Levhalama sürecimizi an itibariyle başlattık.” ifadeleri kullanıldı.

DENİZLİ’DE İLK UYGULAYAN BELEDİYEYİZ

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mekansal Adres Kayıt Sistemi projesi kapsamında, ilçemizde ev ve iş yeri numaraları yenileme ve montaj çalışmalarını başlattık. Yakın zamanda ihalesini gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında Belediyemizce yaptırılmış olan numarataj plakaları sahada uygulanmaya başladı. Bu projeyi Denizli’de ilk uygulayan ilçe olduğumuzu söyleyebilirim. Artık adreslerle ilgili kişi ve bina uyumsuzluğu gibi uyumsuzlukları bütünüyle ortadan kalkıyor. Çok doğru adresleri oluşturmak için çalışıyoruz. Bu proje ile Adres Kayıt Sistemi’nde (AKS) olan eksiklikler de büyük oranda giderilmiş olacak. İlçe genelinde toplam 13 bin hane ve iş yerine yeni kapı levhaları takılacak. Vatandaşlarımızın numarataj konusunda bazı şikâyetleri oluyordu. Bu şikâyetler de bu proje ile birlikte ortadan kaldırılmış olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim