Denizli Haber - Bu kapsamda Honaz Belediyesi, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile turizmi yeniden canlandırma ve sürdürülebilir turizm destinasyonları oluşturma proje toplantısı yapıldı. Honaz Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Honaz Kaymakamı Turan Atlamaz, Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Müze Müdürü Nail Uyar, Denizli İl Halk Kütüphane Müdürü Hasan Ersoy, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bayram, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Semih Arıcı, Proje Yetkilileri Sena Erkan ve belediye personeli katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, bu çalışma ile hem Denizli markası güçlendirilirken hem de bölgesel olarak ilçelerin destinasyon imajı yönetilebilecektir dedi. Akyol; “Küresel salgın esnasında yaşanan zararları ortadan kaldırmak ve sonrasına hazırlanmak amacıyla Denizli turizminin yeniden canlandırılması ve sürdürülebilir turizm destinasyonları oluşturulması çalışması planlanmaktadır. Bu kapsamda bölgesel destinasyon pazarlaması yaklaşımı ile her ilçenin kendi potansiyelini keşfetmesi, ulusal ve uluslararası iyi örnekleri değerlendirerek turizm pazar payını arttırması amaçlanmaktadır. Bu proje ile Denizli’nin merkez ilçeleri dahil tüm ilçeleri için dijital görünürlük, destinasyon pazarlaması, yerel işletmelerin dijital pazarlama kabiliyetlerinin artırılması, mevcut turistik ürünlerin tanıtılması ve yeni turistik ürünlerin oluşturulmasına zemin hazırlayacak stratejik tavsiyeler sunulacaktır.” şeklinde konuştu.

Turizmde digitalleşmenin öneminin vurgulandığı toplantıda Honaz ilçesinin tarihi kültürel zenginlikleri ele alınarak, tanınırlığının artırılmasının altı çizildi. Proje kapsamında Kaklık Mağarası’nın, Sultan II. Murad Camiinin, Colossae Antik Şehri’nin, Honaz Kalesi ve Saklıgöl’ün, endemik bitki ve hayvan çeşitliliği ile yaylalara sahip Honaz Dağı’nın, Pınarbaşı Göz Mesireliği’nin, Aydınlar ve Sapaca Mahallelerinde ki tarihi evlerin sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulmasında digital dünyada yerinin alması gerektiği üzerinde duruldu.

Konuyla ilgili konuşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, "İlçemiz tarih ve kültür açısından zengin doğal güzellikleri bakımından eşsiz bir yerleşim yeridir. Değerlerimizi ortaya çıkarmak ve tüm dünyaya duyurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu topraklar birçok medeniyete beşiklik eden binlerce yıldır yaşantının devam ettiği topraklar. Tarihi ve kültürel değerlerimizi görmeleri, eşsiz doğa güzelliklerimiz ile buluşmaları için herkesi ilçemize davet ediyoruz. Bu projenin de ilçemizi tüm dünyaya tanıtmada önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim