Honaz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan Adayı Turgut Devecioğlu, kadın hemşehrileri için 8 Mart etkinliği düzenledi. Kadının elinin değdiği her şeye değer kattığını, güzelleştirdiğini belirten Devecioğlu, “Ancak haklarının bilincinde güçlü kadınlar içinde bulundukları topluma fayda sağlayabilirler. Erkekler her ne kadar fiziken güçlü yaradılışa sahip olsalar da, kadınlarımız aslında bizden daha güçlüler. Her zaman öyle olmasını da yürekten arzu ediyoruz. Çünkü kadın güçlüyse biz de güçlüyüz. Ve diyoruz ki; kadın güçlüyse Honaz güçlüdür” dedi.

Honaz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan Adayı Turgut Devecioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki etkinlikte Başkan Devecioğlu, Honazlı hanımları eşi Canan Devecioğlu ile birlikte ağırladı. Etkinliğe Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP üyesi çok sayıda kadın katıldı.

“HONAZ SİZİNLE DAHA GÜZEL”

Kadının elinin değdiği her şeye değer kattığını, güzelleştirdiğini belirten Devecioğlu, “Kadınlarımız, bizlerle birlikte hayatın yükünü omuzluyorlar. Hayatlarımızı güzelleştiriyorlar. Dokundukları her şeye anlam katıyorlar. Biz güzeli, estetiği, yakışanı onların yaptıklarında görüyoruz. Kadının hayata bakış açısı bizim de hizmetlerimizi şekillendirirken, öncelikleri planlarken yol göstericimiz oluyorlar. Her yerde bizimle beraber, hayatın yükünü omuzluyorlar. Tarlada, bahçede hep yanımızdalar. Biz yorulup oturduğumuzda bile ‘Anne’ kimlikleri gereği onları bekleyen sorumluluklarını yerine getirmeye, çalışmaya, çaba sarf etmeye devam ediyorlar. Erkekler olarak birçoğumuz belki farkında bile değiliz ama kadınlarımız bizden daha güçlüler. Erkekler her ne kadar fiziken güçlü bir yaradılışa sahip olsa da, kadınlarımızın özellikle hayatın beraberinde getirdiği güçlüklere karşı kadınlarımızın tahammül eşiklerinin ne denli yüksek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kadınımız her zaman erkeğinin yol arkadaşı, moral ve güç kaynağı olmuştur. Her zaman öyle olmasını yürekten arzu ettiğimizi de bilmenizi isterim. Çünkü kadınlar, haklarının bilincinde ve güçlü oldukları sürece içinde bulundukları topluma faydalı olabilirler. Kadın güçlüyse biz de güçlüyüz. Ancak kadın güçlüyse Honaz güçlüdür. Honaz sizlerle daha güzel” diye konuştu.

ÇAKIROĞLU’NU ANDI, ANNESİNİN ACISINI PAYLAŞTI

Kadın olmanın, ana yüreği taşımanın acıları daha güçlü hissetmek anlamına geldiğini de vurgulayan Başkan Devecioğlu, 2015’te Ege Üniversitesi’nde bölücü örgüt üyelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ülkü Şehidi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu andı, annesine de selam gönderdi.

Çakıroğlu ve annesinden bahsettiği esnada duygulanan Devecioğlu, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz, bu vatanı çok sevmenin bedelini canıyla ödemiştir. Aynı şekilde terörle mücadele ve vatan müdafası esnasında, 15 Temmuz’da hainlere karşı direnirken can veren şehitlerimizi de buradan rahmetle anıyorum. Bizim için vatan ‘Ana’dır, ‘Yar’dır, namustur. Şehitlerimizi asla unutmayacağız, kalbimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Tabi ki; böyle yiğitleri yetiştirenler de analarımızdır. O yüzden Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin muhterem annelerini ve bütün şehit annelerini buradan selamlıyorum, acılarını paylaşıyorum. Böylesi vatan sevdalısı evlatlar yetiştirdikleri için kendilerinden Allah razı olsun diyorum” dedi.

Başkan Devecioğlu, daha sonra etkinliğe katılan hanımlara karanfil dağıttı. Başkan Devecioğlu’nun eşi Canan Devecioğlu ise misafirlerine etkinliğin sloganı olan “Kadın güçlüyse, Honaz güçlüdür” yazılı anahtarlıklar hediye etti.

Editör: TE Bilişim