3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Honaz Himmet Nimet Özçelik Anadolu Lisesi’nde bir etkinlik düzenlendi.

Himmet Nimet Özçelik Anadolu Lisesi; "Farklı değilsiniz. Farkındayız..." temalı projesi ile 3 Aralık Engelliler Gününü unutmadı. Okulun Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Makbule Devecioğlu Utku ile Felsefe Grubu Öğretmeni Ecem Tanışkan'ın, 3 Aralık engelliler günü kapsamında hazırladığı proje ilçede beğeni ile izlendi. Proje kapsamında, 26-30 Kasım tarihleri arasında okulda engelli bireyleri yakından anlamak ve hayata birer engelli adayı olarak bakabilmek amacıyla duygudaşlık parkuru kuruldu.

Parkurda öğrencilerin engelli kişilerin yaşadıkları sıkıntıları, çektikleri zorlukları bir nebze de olsa anlamaları, fark etmeleri için çeşitli aktiviteler düzenlendi. Yapılan çalışmada öğrencilerin bazıları koltuk değnekleri ile merdiven çıkarken, bazıları tekerlekli sandalye ile bir yerden bir yere gitmeye ve gözleri bağlı kapatılmış halde resim yapmaya, yürümeye çalıştılar. Öğrenciler, gözleri açıldığında tekrar tekrar şükrettiklerini ve engelli kişilerin yaşadıkları zorlukları o an daha iyi anladıklarını dile getirdi. Bazı öğrencilerin ise yapılan çalışmada duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

Etkinliğin son gününde ise okulun konferans salonunda 24 öğrencinin katkıları ile hazırlanan gösteri sunuldu. Burada gerçekleştirilen programa Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran, Okul Müdürü, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Engelli bireylerin yaşamını anlatan drama, işaret dili ile müzik, şiir ve tanıtımlar katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Bu tür sosyal etkinliklerin, öğrencilerde farkındalık oluşturması anlamında önemli katkıları olduğunu ifade eden Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Himmet Nimet Özçelik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Şakiroğlu ile öğretmenler Makbule Devecioğlu Utku, Ecem Tanışkan ve tüm öğrencilere gerçekleştirdikleri bu önemli çalışma ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim