Soğuk havaların etkisine giren ülkede Çivril Belediyesi, sokak hayvanlarını unutmadı. İlçedeki 23 Nisan Parkı'na, sokak hayvanları için otomatik mama ve su makinası yerleştirildi. Duyarlı vatandaşların teneke kola, cam şişe, plastik şişe ve eski pil gibi katı atıkları cihazın üstündeki hazneye bırakmaları halinde alttaki kısmından otomatik olarak mamanın çıkacağı belirtildi. Böylelikle çevre kirliliğine karşı da önlem alınacağı kaydedildi.

AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven "Bu sistem sokak hayvanlarını beslemek, su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretilen bir makinedir. Belediye olarak sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları ile yaşamaya alışmamız gerek. Sokak hayvanlarının yaşamı ve hayatı kanunlar ile güvence altına alınmıştır. Biz de yerel yönetimler olarak sokak hayvanlarının korunması için elimizden geldiği kadar gayret göstereceğiz. Özellikle aç kalmaları nedeniyle insanlara rahatsızlık veren sokak hayvanlarının yoğun olduğu yerlerde bu rahatsızlığı önlemek amacıyla bu sistemi kurduk. Bu sistemin sokak hayvanlarını belirlenen merkezlerde toplamaya da faydası oluyor" dedi.

Sokak hayvanlarının susuz ve açlık sebebiyle telef olmalarının önüne geçmek amacıyla harekete geçtiklerini belirten Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Yüksek Aktürk, sokak hayvanları için iyileştirme çalışmalarının süreceği söyledi.

DHA

Editör: TE Bilişim