Denizli Haber - Denizli’de geride kalan 2022 yılı bir yandan sporcuların ulusal ve uluslararası başarılarının konuşulduğu bir yıl olurken, diğer yandan birbiri ardına ev sahipliği yapılan ulusal sportif organizasyonların olduğu bir yıl olarak geçti.

DENİZLİLİ SPORCULAR FARKINI ORTAYA KOYDU

Yıl boyunca gerçekleşen şampiyonalarda Denizlili kulüpler ve sporcular başarılarıyla sezona damga vurdu. En büyük başarılardan biri yılsonuna doğru gelirken, Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan’ın da yer aldığı Goalball Milli Takımının Dünya Şampiyonluğu oldu. Atletizmden Kriket’e, Karateden Kick Boks’a yıl boyunca birçok Türkiye Şampiyonası Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 

DENİZLİ ve ÇİVRİL GENÇLİK MERKEZLERİ 36.051 ÜYEYE ULAŞTI

Gençlere yönelik eğitsel, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı çalışmalarla cazibe merkezi olan Gençlik Merkezlerinde hareketlilik yıl boyunca devam etti. Tamamı ücretsiz atölye ve kulüp çalışmaları, müzik kursları, gönüllülük faaliyetleri, dil eğitimleri, güzel sanatlar çalışmaları, spor faaliyetleri, gençlik kulüpleri ve oyun alanları gibi çok yönlü faaliyetleri bünyesinde bulunduran merkezlerde gençler boş vakitlerini değerlendirip yeni beceriler kazandı. Yılsonu Denizli Gençlik Merkezinin 34.974, Çivril Gençlik Merkezinin ise 1077 kayıtlı üyesi olduğu açıklandı.

YURTLARDA HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMADI

Denizli’deki yükseköğretim öğrenci yurtlarında artan yatak kapasitesi ve yeni yapılan 2000 kişilik öğrenci yurdunun bir kısmının hizmete girmesiyle eğitim dönemi öncesi yurtlara başvuru yapan tüm öğrenciler yerleşti. Devlete ait 11 öğrenci yurdunda barınma ve beslenme hizmetinin yanısıra eğitsel, sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler yıl boyunca devam etti.

İLMAN’DAN YENİ YIL MESAJI

2022 yılının Denizli’de gerek organizasyonlar gerekse sporcuların performansı anlamında başarılı bir yıl olarak geride kaldığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu başarıların yeni yılda da artarak sürmesi dileğinde bulundu.

“Denizli’de 54 branşta 137.759 lisanslı sporcu, 36.051 Gençlik Merkezi üyesi ve yurtlarda kalan 12.390 üniversite öğrencisi ile 7/24 çalışan bir kurum olduklarını söyleyen İlman, gençliğe verilen her hizmetin bu ülkenin geleceğine olan yatırım olduğunu vurguladı.

Yeni yılın gençlerimizle birlikte tüm Denizli halkına sağlık ve esenlik dolu günler getirmesini temenni eden İlman, tüm spor camiasına yeni yılın daha büyük başarılara vesile olmasını diledi.  

Editör: Tahir Aygün