Çocuklara Müzik Dinletmenin Faydaları

Ebeveyn iseniz, çocuğunuzun sağlığını ve zihnini korumak istersiniz. Çoğu psikolog, bir çocuğun hayatında ki ilk senelerin, gelişim için en önemli zaman olduğunu kabul eder. Bu nedenle, bir ebeveyn olarak, çocuğunuzun büyümesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağladığınızdan emin olmak için çaba göstermelisiniz. Sağlıklı büyüme için en iyi ortamı yaratmanın pek çok faktörü vardır. Bu faktörler arasında, özellikle de dinledikleri müziklerle ilgili seçimler yapabilirsiniz.

Çocuklarınız için müzik seçerken en önemli konulardan biri; yaşına uygun bir müzik bulmaktır.

• Yumuşak, yatıştırıcı müzikler, çocukların yatmadan önce rahatlamasına yardımcı olabilmektedir.
• Eğlenceli müzikler, fiziksel hareketi ve dans etmeyi teşvik edebilir veya oyun alanlarını temizleme ve organize etme zamanı geldiğinde daha uygun bir bağlam sağlamaya yardımcı olabilir. Örnek olarak: İki inatçı keçi çocuklar için eğlenceli bir şarkıdır.

• Müzik dinlemek, boyama, çizim gibi sanatsal aktivite zamanlarında çocuklar için faydalı olmaktadır.
• Bazı şarkılar çocuklara önemli şeyleri öğretmek için birebirdir. Ülke isimleri, şehir isimleri ve zor kelimeleri öğrenmeleri için faydalı olmaktadır.

Çocuklara müzik dinletmek neden faydalıdır ?
Becerilerini arttırır,

Dil gelişimini arttırır,

Ağlayan bebekleri rahatlatır,

Ebeveyn ve çocuklar arasında ki bağı güçlendirir,

Yaratıcılık ve doğaçlamaya ilham verir,

Göz-el kordinasyonunu sağlar,

Kendine güveni destekler,

Konsantrasyonu motive eder,

Beden eğitimini geliştirir,

Başkalarıyla etkileşimi teşvik eder

Çocuğunuz için müzik videoarı açabilirsiniz. Hem dinlemelerini, hemde izlemelerini sağlarsınız. Bu videoların çoğunda çocukların ilgisini çekebilmek için hareketler, parlak renkler ve mizah kullanılmaktadır. Youtube ile çocuklarınıza video açarken ise gerekli Youtube ayarlarını yapmalısınız. Yetişkin içeriklerini engelleyebilir, çocukların açabileceği içerikleri karşısına çıkarabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilişim