Title: Motosiklet Kask Modelleri ve Fiyatları | www.kalyoncumotor.com Description: Motosiklet kask modelleri konusunda geniş ürün yelpazesine sahip firmamızda istediğiniz ölçülerde bütçenize uygun birçok çeşit motosiklet kaskını uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Kask fiyatlarını incelemek için www.kalyoncumotor.com adresini ziyaret edin.

Kasklarla İlgili Bilinmesi Gereken Ayrıntılar

Motosiklet kullanımı yaygınlaştıkça bu işin de kendi içinde bir ikinci el pazarı oluştu. Peki ikinci el kask almak doğru mudur? Kasklar kullanıldığı süre içerisinde deformasyonlara uğrarlar. Ayrıca satın alınacak kaskın daha önce hasar görüp görmediğini anlamak zordur. Kaskların üzerinde oluşabilecek çok küçük çatlaklar bile kaza anında kaskın koruyuculuğunu azaltır. Bu nedenle doğrudan yeni bir kask satın almak en mantıklısıdır. Kaskların içine maske giyerek yazın terden, kışın soğuktan daha az etkilenmek mümkündür. Kaskın çene bölgesinde bulunan klipslerinin kilitlenmemiş olması ise herhangi bir hareket halinde kaskın çıkmasına ve kaymasına neden olur. Kaskların içine yerleştirilen özel iletişim aparatlarıyla birlikte yolculuk edilen kişiyle konuşulabilir.

Motosiklet Kask Fiyatları

Motosiklet kullanımı sırasında kask takmak zorunludur. Motosikletin ne kadar hız yaptığından bağımsız olarak, bütün sürücülerin kask takması teşvik edilmeye çalışılır. Yasal zorunluluğun ötesinde motosiklet kullanırken güvenlik kurallarına uymamak can güvenliği riski doğurur. Kasklarla birlikte diğer güvenlik ekipmanları da tamamlanması da sürücünün hatta motosiklette bulunan diğer kişinin emniyetini sağlar. Kaskların yapımı sırasında kullanılan malzemelerin daha dayanıklı hale gelmesinin yanı sıra, tasarımlara eklenen detaylarla tarzınızı ortaya koymanız mümkün. Farklı kask modelleri, , motosiklet koruma ekipmanları hakkında bilgi almak ve alışveriş için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Title: Motosiklet Kask Modelleri ve Fiyatları | www.kalyoncumotor.com Description: Motosiklet kask modelleri konusunda geniş ürün yelpazesine sahip firmamızda istediğiniz ölçülerde bütçenize uygun birçok çeşit motosiklet kaskını uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Kask fiyatlarını incelemek için www.kalyoncumotor.com adresini ziyaret edin.

Motosiklet Kaskı

Motosiklet kullanıcıları, motosikletlerini hayatlarının ortasına koyarlar. Motosiklet sadece bir ulaşım aracı olarak görülmez. Hızlı araçlar olmaları nedeniyle de motosikletler de güvenlik ön plana çıkar. Güvenliği sağlayan en önemli aksesuar ise kuşkusuz kasklardır. Kaskların motosiklet sürücüleri için yaşamsal önemi vardır. Çünkü çok düşük hızlarda bile baş bölgesinin zarar görmesi görülen bir durumdur. Yaşanabilecek bir beyin travması telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir. Kaskların ise böyle durumlarda %70’in üzerinde koruma sağladığı bilinir.

Motosiklet Kask Seçimi Nasıl Yapılır?

Kask seçimi yapmanın en önemli aşaması sertifikalı ve güvenlik testlerinden geçen ürünleri tercih etmektir. Kask üretimi konusunda güvenilirliğini kanıtlanmış markalar arasından tercih yapmak aynı zamanda ileri de yaşanacak yedek parça bulma sıkıntısının da önüne geçer. Kaskın tam koruma sağlaması için baş bölgesine tam olarak oturması gerekir. Baş çevresinden bir santim geniş kasklar genellikle en uygun olan kasklardır. satın alırken dikkat edilecek bir başka nokta ise tam güvenlik sağlamasıdır. Özellikle geceleri motosiklet kullananlar etraflarından daha kolay algılanabilecekleri beyaz ya da floresan renkli kasklardan tercih edebilirler. Kasklar çeşitli şekillerde ve farklı malzemelerden üretilirler. Şekillerine göre açık kasklar, Chopper kaskları,  kapalı kasklar, çeneden açılır kasklar ve çenesi çıkan kasklar vardır. Her ne kadar kask seçimi sürücünün isteğine bağlı olarak değişse de, kapalı kasklar en çok koruma sağlayan kasklardır. Özellikle uzun yolculuklarda tam donanımlı kaskların kullanılması tavsiye edilir.

 

 

 

Editör: TE Bilişim