Kozmetiğin En İyilerinden Neutrogena

Marka değerlendirme kuruluşu Birand Finance kozmetiğin en iyilerinden birini Neutrogena olarak seçti.

Bir Amerikan devi olan Neutrogena Birand Finance kuruluşunun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda üçüncü sırada yer alarak kozmetikte kalitesini kanıtladı. Dünyanın en köklü kozmetik firmaları arasında yer alması markanın bilinirliğini artırıyor. Marka, genellikle Norveç kökenli olarak bilinir. Bunun nedeni Norveçli balıkçıların tahriş olan ciltlerini onarmak adına üretimde bulunmasıdır. Aslında bir Amerikan markasıdır. Yanı sıra firma ilk olarak İsviçre’de kurulmuştur.

Ancak ardından Johnson ve Johnson firmasının bir parçası halini almıştır. Bu firma Amerika’da yer alır. Hem yoğun nemlendirici kremler hem de temizleyiciler üreten firma dünya çapında ilgi gören bir markadır. Bunun dışında SPF’li, parfümlü yada parfümsüz vb. cilt bakım ürünleri de mevcuttur. Genel olarak öne çıkan ürünleri şöyledir: yağsız yüz nemlendirici, hemen hemen tüm kadınların tercih ettiği CC krem, VisiblyClear, sivilceli yüzler için yüz temizleyici jel.

Derinlemesine Yüz Temizleme

Bir Neutrogena markası olan VisiblyClear derinlemesine yüz temizleme için gerekli olan özellikleri sağlar. Ürünün patentli MicroClear teknolojisinden yararlanılarak üretilmesi sivilce oluşumuna neden olan fazla sebumun azaltılmasını sağlar. Böylelikle sivilce oluşumunun da hızla azalmasında son derece etkilidir. İçeriğinde yer alan micro tanecikler sayesinde ölü hücreler ciltten uzaklaştırılır.

Bu sebeple cilt gözeneklerinin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Cilde derinlemesine nüfuz etmesinde kullanılan salisilik asit siyah nokta oluşumunu olağan düzeyde azaltır. Bir başka özelliği ise canlandırıcı formülünün ciltte kuruluğa neden olmamasıdır. İçerisindeki pembe greyfurt aroması ise duyuların harekete geçirilmesini sağlar. Böylece cildin ferahlamasında oldukça etkilidir.

Kullanımı itibari ile de kolay ve pratiktir. Sabah ve akşamları nemli cilde masaj yaparak uygulanır. Eğer cildiniz çok hassas bir yapıya sahip ise yine Neutrogena markası olan yüz temizleme sütü kullanılabilir. Cildi kirden ve yağdan arındırır. Makyaj temizlemek için de kullanıma uygundur. Neutrogenafiyat olarak da tavsiye edilen uygun bir fiyat politikası içerir.

Hızlı Ve Etkili Sivilce Jeli

Sivilceler ergenlik döneminin başlaması ile özellikle yüz ve sırt bölgesinde oluşmaya başlar. Bunun nedenleri cilt yağının fazla oluşumu, bakterilerin ciltte birikmesi ve ciltteki ölü hücrelerin dökülmesidir. Ölü deri hücreleri dökülmeye başladığında cilt gözeneklerini tıkar. Eğer cilt düzenli olarak özellikle geceleri yatmadan önce temizlenmezse bu durum sivilceye neden olur. Gözeneklerin tıkanması sonucunda bakterilerin cilt gözeneklerinde hapsolması sivilcelerin oluşumunu hızlandırır. Bunun dışında hormonlar, kullanılan bazı ilaçlar, yanlış beslenmede sivilce ve akne oluşumuna neden olur.

Böyle bir durumda yüz temizleme ürünleri ile cilt gözeneklerinin açılmasının ardından sivilce kremi ile bu gözeneklerdeki kirin ve yağın derinlemesine temizlenmesi sağlanarak sivilce oluşumunun önüne geçilir.

Gizlenmesi İstenilen Cilt Kusurlarına Etkili Kapatıcı

Neutrogena markasının yoğun kapatıcı fondöten kategorisinde yer alan New WellDermaMakeUpCover özel olarak formüle edilmiş sıra dışı bir ürün olarak değer görür. Özellikle porselen makyaj tercih edenlerin öncelikli bir ürünüdür. Hem günlük hem de gece makyajı için kullanılır. Akne, çil ve yaşlanma belirtilerini etkin bir şekilde kapatır. Bunun dışında daha hafif bir kapatıcı kullanmak isteyenler için ise cildi hem besleyen hem de kusurları kapatan CC kremler önerilir.

Editör: TE Bilişim