Denizli İstek Okulları tanıtım toplantısı MKM'de gerceklestirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu tanıtım toplantısına İstek Okullarını genel merkez yöneticileri de katıldı. 

İSTEK Okulları; anaokulundan üniversiteye uzanan bir eğitim zincirinin Denizli ile buluşturuyor. 13 anaokulu, ilkokul ve ortaokul, 10, 11 lise, 8 fen lisesi ile adeta bir eğitim zinciri bulunan İstek Koleji Denizli Özel ailesinin yatırımı ile gerçekleşecek. Projenin tanıtım toplantısına eğitim ve iş dünyasının temsilcileri de katıldı.

Ali Fuat Özel ve Nevzat Özel misafirleri ile tek tek ilgilendi. Okulda her türlü donanıma sahip dersliklerin yanı sıra; robotik laboratuvar, inovasyon atölyeleri, yenilenebilir enerji istasyonu, 3D laboratuvarı, sanal gerçeklik istasyonu, yüzme havuzu, kütüphane ve spor salonu da bulunuyor.

“Bizim İçin Her Öğrenci Parmak İzi Kadar Benzersizdir”
 

Ali Fuat Özel İstek Vakfı’nın kuruluş temellerinin Atatürk ilkeleri olduğunu belirterek, İSTEK kalitesini Denizli’ye taşımaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti.


Her öğrenciye bireysel olarak yaklaşan ve her öğrenci için farklılıklar gösteren “Bireysel Öğrenme Haritası” çıkaran sisteme sahip olan İstek Okulları, açık uçlu, çoktan seçmeli sorularla ve PISA, TIMMSS gibi uluslararası ölçme değerlendirme araçları ile öğrencinin eksiklerini belirliyor ve bu sayede her öğrenci için farklı olan algılama ve öğrenme yöntemleri toplu olarak başarıyı da beraberinde getiriyor.

Eğitim hayatı boyunca pek çok beceriyi öğrencilerine aktarmayı hedef edinen İstek Okulları, tüm bilimsel ve sanatsal etkinliklerinin yanında öğrencilerine “Farklılıklara Saygılı” bireyler olmaları konusunda da yol gösteriyor. Farklı dinlere, inançlara, etnik ve sosyal çevrelere sahip olan bireylere saygı duymayı, onlarla ortak bir yaşam alanı içinde barışık şekilde yaşamayı öğrencilerine aşılayan okul, yalnızca bilgili değil, donanımlı ve etik değerlere sahip bireyler yetiştiriyor.

Her türlü teknik donanıma sahip sınıflarının yanı sıra, robotik ve 3D atölyeleri, sanat ve spor alanlarıyla Denizli'de kendi eğitim modelini uygulayacak İstek Okulları, yeni eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. Okul kurucu Müdürü Nevzat Neyzen Gökçen tüm misafirlere okulla ilgili bilgi verdi. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını vurgulayan Gökçen" İstek Okulları Denizli'de oldukça kendisinden söz ettirecek" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim