Yasin Öztürk soru önergesi ile çok daha yoğun ve riskli olan AVM’ler açıkken , profesyonel müsabakalar başlamışken gençlere spor yapma fırsatı tanıyan halı sahaların neden kapalı olduğunun cevabını istedi .

Salgın , sokağa çıkma yasağı , yaş kısıtlaması  gibi sebeplerle uzun süredir evlerinde kalmak zorunda olan gençler ve sporseverler 1 Haziran itibariyle başlayan “ Yeni Normalleşme Kriterleri “ ile spor yapacaklardı ama kimi illerde halı sahalar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile kapatıldı , gençler kötü alışkanlıklara yönelirse bunu sorumlusu kim olacak diyen İYİ Parti Milletvekili Öztürk

1- Hangi il ve ilçelerimizde faaliyet gösteren halı sahaların kapatılması kararı alınmıştır? Bu il ve ilçelerimizde kaç halı saha  bulunmaktadır?
2- Bazı illerimizde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile halı sahalar faaliyetlerine devam edebilirken, bazı illerimizde kapatılma kararı alınmasının gerekçesi nedir?
3- Bu konuda Bakanlığınızca alınmış bir karar bulunmakta mıdır? İl idarecileri, hangi kriterleri dikkate alarak, hangi karar doğrultusunda işlem yapmaktadır?
4- Geçici olarak kapatılmasına karar verilen halı sahalar, ne zaman tekrar faaliyete başlayabilecektir?
5- Vatandaşın toplu olarak bir arada bulunduğu AVM’ler, lokantalar, kuaförler, mağazalar, pazar yerleri ve kapalı spor salonları gibi bir çok işletmenin çalışmasına izin verilirken halı sahaların kapatılma gerekçesi nedir?
6- Futbol liglerimizde faaliyet gösteren takımlar maç ve antrenman yapabildiklerine göre, uzun süre sokağa çıkma yasağı bulunan ve bu sürede hareket imkanı kısıtlanan gençlerimizin spor yapmalarının engellenmesi doğru bir karar mıdır?
7- Belirsiz bir süre ile faaliyetleri durdurulan bu işletme sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için destek olunması düşünülmekte midir? Sorularının cevaplanmasını istedi .

 

Editör: TE Bilişim