Denizli Haber - Tarih, kültür, doğa cenneti Denizli ilçelerinin bilinmeyen özelliklerini posta pulu olarak her yere ulaştırmak için harekete geçen Yasin Öztürk, PTT kanalıyla Denizli ilçelerine özel hatıra pul bastırdı. Yaptığı yazılı basın açıklamasında ilçelere özel pullara ilişkin bilgi veren Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, şu ifadeleri kullandı: “Başta tekstil, turizm ve tarım olmak üzere tüm ekonomik faaliyetlerde dünya ile rekabet edebilir seviyede olmasına rağmen Denizli hala ne ülkemizde, ne de dünyada yeterince tanıtılamamıştır. Denizli tarihtir, doğadır, turizmdir, tarımdır. Denizli iklim avantajı, bereketli toprakları ile her türlü tarımsal ürünün yetiştiği bir bölgedir. Buna rağmen bu çeşitlilik Denizli çiftçisinin ekonomisine yeterli ölçüde yansımamaktadır.

Pamuk denilince Çukurova akla gelmektedir ama Sarayköy’ün pamuğu yeterince bilinmemektedir. Pamukkale dünyaca bilinmektedir ama Çivril’deki Işıklı Gölümüz, Beyağaç’taki Kartal Gölümüz, Güney’deki şelalemiz ilimiz dışındaki doğaseverler tarafından keşfedilmemiştir.

Bu nedenledir ki, Denizli’nin bütün özellikleriyle tanıtımını yapmayı bir görev olarak üstlendim ve ilçelerimizin özelliklerini, güzelliklerini bastırdığım hatıra pullarla hatırlatmak istedim. Artık ilçe teşkilatlarımız tüm posta gönderilerinde ilçelerini yansıtan pulları kullanacak.” 

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, Denizli ilçelerine özel bastırdığı pullarda Denizli merkezi horozuyla, Çameli Sazak Kanyonu’yla, Kale kırmızıbiberiyle, Baklan Beşparmak Dağları’yla, Honaz kirazıyla, Buldan beziyle, Serinhisar leblebisiyle, Çal koyun atlama ve Çal Garası üzümüyle, Babadağ dokumacılığıyla, Çardak Acı Göl ve flamingolarıyla, Tavas zeybek ve baklavasıyla, Bekilli üzümüyle, Pamukkale travertenleriyle, Acıpayam kavunuyla, Güney şelalesiyle, Bozkurt Ters Lalesiyle, Beyağaç Kartal Gölüyle, Çivril Işıklı Gölüyle, Sarayköy pamuğuyla tanıtıldı.

Editör: TE Bilişim