İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Merkez Bankasının “ kefen parası “ olarak adlandırılan 46 milyar TL’lik “ ihtiyat akçesinin “ bütçeye aktarılacağına dair haberler üzerine konunun açıklığa kavuşması için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir yazılı soru önergesi verdi .

Bütçe açığının 2019’un ilk beş ayında %225 artış göstermesine tepki gösteren Öztürk , Hükümete kamu denetimi dışında bırakılan fonlarındaki harcamaların , lüks kamu harcamalarının ve israfın azaltılmasını tavsiye etti . Kurulan kurullarda dağıtılan ulufe gibi maaşların daha bir toplantı yapılmadan zamlanmamasını istedi.

İYİ Parti Milletvekili Öztürk, Bakan Albayrak’a  ; Daha önce böyle bir şekilde bir dönem yaşandı , ihtiyat akçesi bütçeye aktarıldı mı ve ülke o dönemde hangi şartlar altındaydı ?

Devletin Ekonomisi “ kefen parasına “ el koyacak kadar kötü durumda mı?

Merkez Bankasından Hazineye 2018 yılında “harcanması için” bütçeye aktardığı “kar” ne kadardır? Döneminden önce aktarılarak, Ocak bütçesinin fazla vermesine neden olan “kar” aktarımı nereye harcanmıştır ? Gibi çarpıcı sorular yöneltti

Editör: TE Bilişim