Denizli Haber - Hasan Akgün mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Basını, halkın beklentilerini, iyiyi kötüyü, yanlışı doğruyu, olması ya da olmaması gerekeni, hayata dair ne varsa doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaya çalışmaktadır. Tüm bunları yerine getirirken aynı zamanda objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerlere de son derece büyük önem vermektedir.

Bu kadar önemli bir görevi üstlenen basın sektörü, bir taraftan gelişen teknolojiyle rekabet etmeye çalışırken bir taraftan da ekonomik sıkıntılar ile mücadele etmektedir. İşte bu sıkıntılar nedeniyle hem ulusal hem de yerel basında birçok gazete kapanmak zorunda kalmış ve maalesef birçok gazeteci de işsiz kalmıştır. Hatta gazetecilik, işsizliğin en yoğun olduğu sektörlerden biri haline gelmiştir.

Çağdaş ve demokratik ülkelerde vazgeçilmez bir unsur olan basının, sorunlarının en kısa zamanda giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek, demokrasi ve gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz demeden, zor şartlar ve imkansızlıklar içinde uğraş veren, emek harcayan tüm çalışan gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.

Tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım”

Editör: TE Bilişim