Denizli Haber - İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul pandemi dolayısı ile buruk kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için bir basın metni yayınladı. Hükümeti ve uygulamalarını eleştiren Gökce, Soma Katliamını, sağlık emekçilerini ve pandemi de bile canı pahasına üretmek zorunda işçileri unutmadı.

Gökce açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Emek, ülkenin milli varlık ve katma değerlerinin, 3-5 müteahhite peşkeş çekilircesine “arz“ edilmesi değil; tüm topluma hakça bölüştürülmesidir.

Bu emeğin gerçek sahibi olan, ter döken, çalışan, düşünüp yorulan tüm emekçilerin günü kutlu olsun.

Dayanışma, Soma’da 301 madenci emekçimizin vefat ettiği yerde acısını yaşayan işçi-emekçi yakınlarının yerde tekmelenmesi değil; o madende gerekli tedbirleri alıp her önlemin alınmasına takipçi olmaktır. Madencilerimizin günü kutlu olsun.

Acil serviste görevi başında, kendini bilmez şahısların saldırısına uğrayan sağlık çalışanları… sizlerin de günü kutlu olsun.

Beceriksiz iktidarın, kabil olmadığı yönetim yetisi ile kapattığı esnafların yanında çalışırken işsiz kalan emekçi kardeşlerimiz… sizlerin de günü kutlu olsun.

Sağlık Bakanlığı'nın maske-mesafe-temizlik naraları attığı yerde, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı muhteşem kararlar neticesinde(!) belediye otobüslerinde işlerine ulaşmaya çalışan gerçek emekçiler… sizlerin de günü kutlu olsun.

Öncelik listesinde yer alıp ilk aşılama yapılması gerekirken, aşı sırasının ne zaman gelecek olduğu belli dahi olmayan gerçek emekçiler, zaten elimizde aşı kalmadı birkaç ay da gelmeyecek anlaşılan… sizlerin de günü kutlu olsun.

Bir haber yapmak için gece gündüz asgari ücrete çalışıp, sırf doğruyu yazdığı için, halkın tarafı olduğu için, işsiz kalan, hapis yatan, canından olan gazeteci kardeşim... Senin de günün kutlu olsun.    

Ama günlük harcaması 10 milyon lira olan saraylarda oturup, 20 milyonluk makam aracıyla, koruma ordusuyla gezen genel başkan… senin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günün kutlu olmasın.

1 saat önce sokağa çıkma yasağı ilan edip, milleti infiale sevk ettikten sonra iradesinde ısrarla durup istifa edemeyen sayın bakan… alınma ama senin de günü kutlu olmasın.

Otelleri açıp, okulları kapatan, eğitim sisteminin gariban kesimin erişimine olabildiğince zorlaştırıldığı kararlara imza atan sayın bakan… senin günün hiç kutlu olmasın.

Ülkeye hizmetkar olmaya geldiğini söyleyip, ülkede kalmanın "en kötü ihtimal" olduğunu dile getirenlere alkış tutanlar… sizlerin de günü falan hiç mi hiç kutlu olmasın.

Tüm gerçek emekçilerimizin, günü kutlu olsun.

Tüm emekçilerimize selam olsun.

Ve tüm emekçi-çalışanlarımız bizlere haklarını helal etsinler, Allah hepsinden razı olsun.

Daima yanınızdayız. Hep birlikte daha İYİ’ye…

Editör: TE Bilişim