İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Veli Çıtışlı, bölgede yaptığı seçim çalışmalarına dayanarak yaptığı değerlendirmede “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turuna İnce ve Akşener kalırsa, kimse için sürpriz olmamalı” dedi.

Son bir haftadır Ege bölgesinde seçim çalışmalarına katılan Veli Çıtışlı, muhalefet partilerinin lehine büyük bir dip dalgasının geldiğini belirterek, “1999 seçimlerinde AKP lehine gelen rüzgarın bu kez tersine döndüğünü görüyoruz. Chp ve özellikle İyi Parti lehine büyük bid dip dalgasının geldiği gözüküyor. İnsanların ekonomik zorluklar içerisinde artık AKP’ye yeter dediklerini, seçim çalışmaları içerisinde bize davranışlarından ölçebiliyoruz. Benim kanaatim Muharrem ince ile İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in 2. Turda yarışacağı yönünde. Bu seçimler Millet ittifakının ezici çoğunluğu ile bitecek diye düşünüyorum” dedi.

ANKETLER “İNCE VE AKŞENER’E HAYIR” DEMİYOR

Öte yandan (Mynet’in haberine göre? PİAR Araştırma şirketinin yaptığı 1-8 Haziran arasındaki anketinde halkın eğiliminin bu yönde olduğuna dair sonuçlar ortaya çıktı. Halka sorulan “İkinci tura Akşener mi İnce mi kalacak?” sorusuna verilen cevapları yorumlayan firme analistleri; “Bugünden baktığımızda ikinci tura İnce kalıyor. Ancak seçimlere daha 11 gün var ve ne tür değişikliklerin olabileceğini bilmiyoruz, öngöremiyoruz. Çünkü seçmen son anda kararını veriyor. Şöyle bir durum var: Meral Akşener, seçimi kazanabilir algısı AKP ve MHP'den oy getiriyor. Şimdi eğer Akşener seçimleri kazanamaz algısı oluşursa, o zaman solcu bir adayın yerine merkez sağ seçmeni tekrar AKP'ye dönerse Erdoğan ilk turda da kazanabilir. Böyle bir algı çalışması yaparlarsa bu söylediğim olabilir. Ama şimdilik inci ve Akşener çok iyi gidiyor. Bu yüzden Meral Akşener'in konumu önemli. Çünkü Akşener alacağı bu oylarla seçimin ikinci tura kalmasına neden oluyor.” Diyorlar.

Editör: TE Bilişim