Kocaman konuyla ilgili şunlar değindi;

"Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlallerinden biridir. Şahsım ve partim adına şiddetin her türünün kararlılıkla karşısında olduğumuzu belirtirim.

Istanbul Sözleşmesi kadınların haklarını korumak adına büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizde söz konusu sözleşmeyi ilk imzalayan, onaylayan ve yürürlüğe koyan ülkelerden birisidir.

Ülkemizde kadın hakları ihlalleri bu kadar çok artmışken, her gün kadın cinayetleri, kadınlara yönelik şiddet haberleri gelirken, Istanbul Sözleşmesinden çekilmek söz konusu dahi olmamalıdır. Aksine, kadınların yaşam, eğitim, özgürlük, eşitlik gibi haklarının korunması için Istanbul sözleşmesinin tüm maddelerinin eksiksiz bir şekilde uygulanması ve uygulanması için gerekli tüm düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bu düzenlemelerin yapılmasının her zaman takipçisi olacağız.

Türk Milleti şunu unutmamalıdır, tarihimizde ve kültürümüzde kadınlar toplumda daima doğrudan faal olarak bulunmuşlardır. Tarihimize ve kültürümüze karşı olan her çabanın karşında duracağız. Günümüzde, kadına, çocuğa karşı tüm psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddeti uygulayanlar geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmuş zavallılardır. Türk milleti, gelenek ve göreneklerini tekrar hatırladığında kadınlarımız hak ettiği yeri alacaktır."

Editör: TE Bilişim