Denizli Haber - Denizli İYİ Parti’de il kongresine günler kaldı. İl Kongresinden önce adaylığını açıklayan Yücel Yılmaz bugün Denizli Gazeteciler Cemiyet’inde gazetecilerle bir araya gelerek adaylıktan çekildiğini duyurdu. Önceki basın toplantılarında Merkezefendi Belediyesi’nde yapılan işe alımlarla ilgili belge sunacağını belirten Yılmaz belgeleri 5 Temmuz’dan sonra yapacağını söyledi.

 “KURULUŞ YIL DÖNÜMÜMÜZÜ YÖNETİMDEN AYRI OLARAK KUTLADIK”

Yılmaz açıklamasında “Yerel seçimlerde Hasan Akgün il başkanı olarak İYİ Parti’nin başında olmaması istendiği için Pamukkale Belediye Başkan Adayı açıklaması yaptı. Kesinlikle birileri Hasan Akgün’ün il başkanı olmasını istemedi. Partinin 2. Kuruluş yıl dönümünde kuruculardan hiçbiri davet edilmedi. Partinin üç beş kişilik yönetimiyle yapıldı. Biz başka bir yerde 106 kişiyle ayrı olarak kuruluş yıl dönemimizi kutladık” dedi.

 “HEPİNİZ ZIPIR SİYASETİ YAPIYORSUNUZ”

Zıpır siyasetinin çok fazla gündeme geldiğini belirten Yılmaz “Bunu ilk söyleyen ben değilim. Milletvekilinin Çivrilli olması, Hasan Akgün’ün Çivrilli olması, Mehmet Ertuğrul Gökce’nin Çivrilli olması, Mustafa Çobanoğlu’nun Baklanlı olması haliyle zıpır siyasetine işaret etti. Hasan Akgün bir açıklamasında bana zıpır siyasetini ortaya attığımı ve yönetimdeyken niye söylemediğimi sordu.  O zaman bizde “Niye Çamelili yok?” diye sorduk. Mikro milliyetçilik yapıyorsunuz, 3 kişiyle partiyi yönetiyorsunuz. Hepiniz Çivrillisiniz, hepiniz zıpır siyaseti yapıyorsunuz” dedi.

“İYİ PARTİ İL YÖNETİMİ ŞU AN HAPİSTE FETÖ’DEN YARGILANIYOR”

Delege seçimleriyle ilgili blok listeler olduğunu söyleyen yılmaz delege sıralarının belli olduğunu söyledi. Kurucularının delege yapılmadığını söyleyen Yılmaz AK Parti’den vatandaşların delege yapıldığını söyledi. FETÖ’den yargılanan yönetim kurulu üyesi olduğunu vurgulayan Yılmaz bu yöneticinin ismini açıklamayarak aynı zamanda il delegesi olduğunu belirtti. Şu anda yönetim kurulu üyesinin hapiste FETÖ’den yattığını söyleyen Yılmaz 40 yıl MHP’de siyaset yaptığını vurgulayarak “Sizi satmayacağız diye yemin eden insanlar ertesi gün sattılar” dedi.

ÖZTÜRK VE AKGÜN GERGİNLİĞİNE TİYATRO YAKIŞTIRMASI

Milletvekili Yasin Öztürk’ün Hasan Akgün’ü il seçimlerinde desteklemeyeceğini açıklamasının bir tiyatro olduğunu söyleyen Yılmaz “Burada mağdur yaratılmaya çalışıldı. Tuzluk, süs biberi denmemesi lazımdı. Bunlar kimseye söylenmemeliyken basına söylendi. Yarın Hasan Akgün seçilecek. Ben size söylüyorum” dedi.

“GÖREVDEN ALDIRMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM”

Arkadaşlarıyla istişare yaparak adaylıktan çekilmeye karar verdiğini söyleyen yücel Yılmaz “5 Temmuz’da Hasan Akgün seçildikten sonra takibini yapacağım. Onu il başkanlığından istifa ettirmek veya görevden aldırmak için her şeyi yapacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim