İyi Parti olağanüstü kurultayı bugün Ankara'da başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener çarşaf liste ile gidilen seçimlerde anahtar liste çıkarmadı. Denizli Milletvekili Öztürk 30 yıl sonra ilk yaşandığını söylerken teşkilatından üç isim adaylık başvurusu yaptı.

 
Türkiye’nin yeni siyasi nefesi İyi Parti olağanüstü genel kurul ile yönetim kadrolarını bir kez daha yeniliyor. Partinin 4’ncü olağanüstü genel kurulu şu sıralar Ankara’da yapılıyor. “Bugün geleceğin ilk günü” sloganı ile başlayan kurultayda Genel Başkan Meral Akşener partililere seslendi ve iki yıl içinde yapılan dördüncü kurultayı tanımlarken “Bunun adı demokrasi… Önce İyi Parti’de sonra Türkiye’de ifadelerini kullandı.

Kurultayda genel başkanın yanı sıra 50 kişiden oluşan genel idare kurulu ve merkez disiplin kurulunu belirleyecek. Çarşaf liste kararı alınan kurultayda bir ilk yaşandı ve Genel Başkan Meral Akşener de dahil hiçbir aday anahtar liste çıkarmadı. Bu durum parti içindeki herkesi seçim öncesi eşit duruma getirdi. Partililer kendi içlerinde küçük gruplar oluştursa da anahtar liste oluşmadı. Başvuruların açılması ile birlikte adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Divana yaklaşık 400 adaylık başvurusu yapıldığı belirtiliyor.

Denizli'den de adaylar var

İyi Parti Denizli teşkilatından üç adaylık başvurusu oldu. Denizli il eski başkanı Hasan Akgün ve daha önce milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Nuray Pakatçı GİK üyeliği için müracaatlarını gerçekleştirdi Pamukkale ilçe önceki dönem başkanı Adem Supçin de merkez disiplik kurulu için adaylık başvurusunda bulundu.

Diğer yandan Denizli’de kurultay için bir orgnazisayon yapılmamasına rağmen partililer Ankara’ya akın etti. Çok sayıda Denizlili kurultay salonundaki yerini aldı. Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar da kurultayı takip eden isimler arasında yer alıyor. Partililerin büyük bir çoğunluğunun özel araçlarla Ankara’ya ulaştığı kaydedildi.
 

Editör: TE Bilişim