Denizli Haber - İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce ve Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mustafa Çobanoğlu Çamlık Caddesi üzerinde bulunan Su Deposu ve çevresindeki yeşil alanların Ticari Alan olarak özelleştirilmesine karşı ortak basın açıklaması yaptı. İki Başkan yazılı basın açıklamalarında bu sürecin hukuksuz bir şekilde işletildiğinin de altını çizdi.

"ADALET MAHALLESİNDE DE AYNI HATA YAPILIYOR"

Adalet Mahallesinde geçtiğimiz hafta mahalle halkının isyan etmesine neden olan yeşil alan talanına atıfta bulunan Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce "Denizli Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları talan ediyor. Bunun son örneğini geçtiğimiz hafta Adalet Mahallesinde yaşanan süreç ile gördük. Vatandaşların nefes alacağı yeşil alanlar, onlarca çam ağacı, çocukların oyun alanları yok ediliyor. Duyarlı mahalle halkı bu duruma isyan ederken, belediye yetkilileri üç maymunu oynuyor. Adalet Mahallesinde yaşanan kıyımın burada yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"ORTADA HUKUKSUZ BİR DURUM VAR"

Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mustafa Çobanoğlu ise yapılan plan değişikliğine itiraz edildiğini söyleyerek, sürecin hala Danıştay değerlendirmesinin devam ettiğini ve karar kesinleşmeden atılacak her türlü adımın hukuku hiçe saymak olacağını söyledi. Çobanoğlu "Denizli Büyükşehir Belediye meclisinde alınan plan değişikliği ile su deposu ve çevresi ticari alana çevrilmiş. Buna karşı açılan dava sonucu Denizli mahkemeleri iptal kararı vermiş ve Bölge İstinaf mahkemeleri de kararı oynamıştır. Son adım olarak Danıştay'da temyiz süreci devam ediyor. Ancak belediye bölgede çalışmaya başlamıştır. Bu kabul edilemez bir durum, hukuku hiçe saymaktır" dedi.

"KANUNA KARŞI HİLE İLE ÇAMLIKTA YEŞİL ALANLAR YOK EDİLİYOR"

İki başkan yaptıkları açıklamayı, "Daha önceki mahkeme kararının halen Danıştay temyiz aşaması devam etmektedir. İptal edilen planın planlamada kullanılması hukuka aykırıdır. İptal kararına tabi alanın kararda belirtilen önceki planlama şartlarına döndürülmesi gerekirken, plansız alan olarak bırakılması ve belediyenin 195 sayılı planlamaya tabi tutulması hukuka uygun değildir. Yapılan işlem kanuna karşı hile yöntemi ile yeşil alanların yok edilmesidir. Yeşil alan, park, teknik alan fonksiyonlarında yaşanacak ciddi daralma eş değerli prensibine aykırıdır. Tüm bu nedenle ile bu hatadan bir an önce dönülmesi, hukuksuz uygulamalara son verilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim