İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemi ile iki ayrı yazılı soru önergesi verdi.
Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına kaç kişinin atandığını, ülkemize fayda sağlayacak kaç toplantı yapıp, ne gibi kararlar aldıklarını, daha ne kadar atama yapılacağını sorduğu önergesinde, “Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri görevlerini “Milli bir görev “ sayarak hiç bir maaş ve ödeme almayacaklarını belirttiler. Acaba Politika Kurullarında görev alanlar da “ Milli bir görev “ olarak mı çalışacaklar? Yoksa maaş, yolluk, ikramiye gibi ödemeler alacaklar mı? sorularına cevap aradı.

Milletvekili Öztürk diğer yazılı soru önergesinde de, “Kamuda üst düzey görevi bulunmakla birlikte, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında denetim kurulu, yönetim kurulu, istişare kurulu vb. gibi üyelikler adı altında kaç kişi görev yapmaktadır? Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Kalkınma Bankası gibi kamu bankalarının yönetim kurullarına atanan kaç kişidir? Bu kişilere yapılan aylık ödemeler ne kadardır? sorularını yöneltti.

Öztürk, Kamu kuruluşları yönetim kurulları ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları ile milletimizin sırtına her geçen gün yeni kamburlar eklenmektedir. Biz tasarruf derken kamuda israf zihniyeti son hızla devam ediyor. Halkımızın vergileri yandaş istihdam makamlarına aktarılmamalıdır diyerek sözlerini tamamladı.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Politika Kurullarında toplam kaç yönetim kurulu üyesi atanmıştır?

2- Politika Yönetim Kurullarında asgari ve/veya azami kaç yönetim kurulu üyesi ataması yapılması planlanmaktadır?

3- Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyelikleri ile ilgili kararnamede, “Millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmuştur” hükmü yer almıştır. Bu doğrultuda, “Millete ve Devlete hizmeti geçmiş” kaç bilgi ve birikim sahibi üye bu Kurula atanacaktır? Bu kurul üyelerine ne kadar ödeme yapılacaktır?

4- Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Politika Kurulları kurulduğundan itibaren kaç toplantı gerçekleştirmiştir? Bu toplantıların sonucunda hangi çalışmalar gerçekleştirilmiş, hangi kararlar alınmıştır?

5- 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde aday olmak için;

- Bahsi geçen Kurullardan hangi yönetim kurulu üyeleri istifa etmiştir?

- Bu üyelerin yerine atama yapılmış mıdır?

- Seçilemeyen adaylar, Politika Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliğine geri dönmüş müdür?

- Göreve yeniden dönüşler konusunda Cumhurbaşkanınca kararname ile atanma koşulu bulunmakta mıdır?

6- 7/3128 Sayılı yazılı soru önergeme zat-ı alinizce verilen cevapta, “Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.’de görev yapan Yönetim Kurulu Üyelerine ücret, huzur hakkı, yolluk vs. adı altında hiçbir ödeme yapılmamış” olduğu bilgisi verilmiştir. Bununla birlikte, Varlık Fonu Yönetimi yaptığı ilk toplantıda “Milli bir görev sayarak yönetim kurulu maaş almamaya karar vermiştir” açıklamasında bulunmuştur. Bu doğrultuda;

- Cumhurbaşkanlığı bünyesinde görev yapan Politika Kurulları üyeleri “milli bir görev” yapmamakta mıdır?

- Varlık Fonu Yönetimi tarafından gösterilen “milli görev” hassasiyeti dikkate alınarak, diğer kurullarda görev yapan üyelere de bu “fedakarca tavrı” sergilemeleri talep edilmiş midir? Edilmesi düşünülmekte midir?

Editör: TE Bilişim