Türkiye Büyük Millet Meclisi, Genel Kurulun son oturumunda 11. Kalkınma Planını kanunlaştırmasının ardından 1 Ekim’e kadar tatile girdi.

27. Dönem Milletvekilleri, bu yasama yılında Genel Kurul çalışmaları dışında, yerel seçimlerde de aktif rol aldı.

Dönem sonunda milletvekillerinin “yasama” ve “denetim”  kapsamında yaptığı çalışmalar kamuoyunda en çok merak edilen konuların başında geldi. Her ilin milletvekilleri, kendi bölge milletvekilleri ile karşılaştırılırken Denizli İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk, 1 yıl içinde yaptığı etkin ve başarılı çalışmaları ile Denizli’de birinci sırada yer aldı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından İyi Parti Denizli Milletvekili olarak seçilen Yasin Öztürk, 8 Temmuz 2018 günü Meclis’te yemin etmesinin ardından 27. Yasama faaliyetlerine başlamış oldu. Öztürk, Denizli’den seçilen 8 milletvekili içinde Meclis’te göstermiş olduğu performans ve çalışmalarla sık sık gündeme geldi.

İYİ Parti Milletvekili Öztürk, ilk imza sahibi olarak vermiş olduğu araştırma önergeleri arasında yer alan SMA ve ALS hastalarının sorunları ile ilgili önergelerinin bütün partiler tarafından kabul edilmesiyle, bir araştırma komisyonu kurulmasını sağladı. Yine Öztürk’ün verdiği kamu kurum ve kuruluşlarından “T.C.” ibaresinin kaldırılması ile ilgili araştırma önergesi, Genel Kurul gündemine İYİ Parti önerisi olarak sunulup, iktidar partisi tarafından kabul edilmemesine rağmen kamuoyunda ses getiren bir çalışma oldu. Ayrıca Öztürk, toplumun kanayan bir yarası olan uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile ilgili araştırma önergesini de Genel Kurulda dile getirdi. 

Öztürk, Acıpayam depreminde vatandaşın çözülmeyen sorunlarını sık sık soru önergeleriyle Meclis’e taşırken, gündem dışı söz kapsamında bir konuşma ile Genel Kurulda da dile getirdi.

Denizli Milletvekillerinin Genel Kurul konuşmaları dışında yasama faaliyetlerine baktığımızda İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk 6 kanun teklifi, 7 araştırma önergesi, 214 yazılı soru önergesi vererek milletvekilliğinin ilk yasama döneminde başarılı bir performans sergiledi.

Diğer Denizli milletvekillerinin yasama faaliyetleri sıralamasına baktığımızda ise AK Parti’den Cahit Özkan sadece 1 kanun teklifi verirken, Şahin Tin, Nilgün Ök ve Ahmet Yıldız ise herhangi bir kanun teklifi, araştırma önergesi ve yazılı soru önergesi çalışmasında bulunmadı.

CHP milletvekillerinin performansı ise şöyle oldu:

Gülizar Biçer Karaca 9 kanun teklifi, 13 araştırma önergesi ve 50 yazılı soru önergesi, Haşim Teoman Sancar 4 kanun teklifi, 2 araştırma önergesi, 4 yazılı soru önergesi, yakın geçmişte aramızdan ayrılan Kazım Arslan ise 6 kanun teklifi, 8 araştırma önergesi ve 5 yazılı soru önergesi verdi.

Bu çalışmalar göz önüne alındığında Yasin Öztürk, Denizli milletvekilleri arasında açık ara birinci sırada yer aldı.  

Editör: TE Bilişim