İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, partisinin 5 Temmuz’da yapacağı kongreyle ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulundu, 24 Haziran seçimlerinin ardından yaşadığı sürece ve çalışmalara değinenen Öztürk,”Teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkan vatandaşa dokunmayan milletvekilliği anlayışını yıkmaya çalıştım. Denizli’nin her köyüne gittim. Vatandaşları dinledim. Ben klasik milletvekili anlayışından uzağım.”diyerek sözlerine başladı.

ÇOBANOĞLU’NU DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Öztürk konuşmasında bir milletvekili olarak yaptığı çalışmalar kadar teşkilat ile uyum içinde çalışmanın önemine değinerek,”Eğer milletvekili, il başkanı, teşkilat uyumlu çalışmaz ise şuanda elimizde bulunan 1 milletvekilliği elimizden gidebilir. Bu uyum sağlanırsa 2’ye 3’e çıkabilir. Ben partimin il yönetimiyle uyumlu çalışamıyorum. Bu uyumlu yapıyı sağlayamadığımız için önümüzdeki kongre sürecinde tavrımı net bir şekilde koyma kararı aldım. Adaylar demokrasi içinde delegenin önünde tartıya çıkacaktır ve seçimi kazanan birisi olacaktır. Ben birisini denedim ki senedir de partimizin içinde yaşanan bir sürü sıkıntı var. Partim ülke genelinde büyürken, burada birinin el freni çekilmiş bir arabayı sürmesini içime sindiremiyorum.


Milletvekilleri kongrelerde tarafını göstermeyebilir ama ben partimin büyümesi adına bu tavrı koyma kararı aldım. Açık söylüyorum. Şuan ki mevcut il başkanıyla uyumlu çalışamıyorum. Çalışma noktasında bu problemlerin devam edeceğini düşündüğüm için bu kongrede mevcut il başkanın karşısında kuvvetli olan aday kimse onunla beraber bu kongrede mücadele edeceğim. Bu nedenle aday olan arkadaşlarımızdan Mustafa Çobanoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldım.”dedi. Öztürk’ün açıklamasının ardından Çobanoğlu vekilin yanına oturarak adaylık konuşmasını yaptı.

Vekil Öztürk, bir muhabirin ‘Mevcut il başkanı ile uyumsuzluğa neden olan somut örnekler nedir?’ sorusuna,”Yakın zamandan 2 örnek var. Geçtiğimiz günlerde Baklan Konak Mahallesi’nde İYİ Parti ve CHP ilçe başkanlarının ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün’ün katıldığı basın açıklamasında sulama ücretlerine zam protesto edildi. Orada ilçe başkanı konuşma yaparken benim il başkanım yanında durdu. İl başkanı orada ‘süs biberi’ gibi duramaz. Konu ile ilgili düşüncesini aktarmak zorunda. Partisini temsil etmek zorunda. Yine Buldan’da 45 seçmeni olan küçük bir köyün suyu yok. Ben o köyü ziyaret ettim. Dertlerini dinledim çözüm bulmaya çalıştım. Ben milletvekili olarak her yere yetişemiyorum. İl Başkanının bu konudan haberdar olması ve takipçisi olması lazım. Protokol törenlerine katılıp orada görünen il başkanlığını herkes yapar”dedi.

İŞTE ÖZTÜRK’ÜN İŞARET ETTİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Editör: TE Bilişim