İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan salonunda partinin kongre süreci ile ilgili bilgiler verdi. 19 ilçede üye kaydı çalışmalarının sürdüğünü belirten Akgün;  “Göreve geldiğimiz günden itibaren, ‘Gidemediğin yer senin değildir’ dedik. Kısa süre içerisinde birçok ilçemizde partililerimizle buluştuk. Hem partide  misafirlerimizi ağırladık hem de Buldan’da, Çivril’de, Tavas’ta, Honaz’da, Serinhisar gibi ilçelerimizde partililerimizi dinledik. Dinlemeye de devam ediyoruz. Denizlimizin iki merkez ilçemizin mahallelerini de tek tek ziyaret etik. Onların da sorunlarını dinledik, meclis üyelerimizin vasıtasıyla şikayetlerini belediyelerimize dile getirdik. Bunlarla ilgili çözüm önerilerini de sunduk. Genel Merkezimizin başlatmış olduğu üye kampanyası devam ediyor. Biz de her ilçemizde, mahallemizde üye kaydı olarak çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. 


ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Denizli’de 19 ilçe ve il kongresini Şubat ayında başlayarak Mayıs ayına kadar tamamlayacaklarını belirten Akgün, il başkanlığına aday olduğunu da açıklayarak konuyla ilgili şu bilgileri verdi, “Genel İdare Kurulumuzca ilçe kongrelerimizin Şubat ayı içerisinde yapılması hususunda karar alınmıştır. 19 İlçemizde ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Sadece bugün itibariyle Merkezefendi ve Pamukkale ilçemizde üye sayımız 400’ün üzerindedir. Bu 2 ilçemiz tüzüğümüz gereği delege seçimine gidecektir. Diğer 17 ilçemizde 400 üyeyi geçmediğinden dolayı, tüm üyeler partimizin otomatik delegesidir. Delegelerimizi toy havasında mahalle mahalle sandık konularak seçilerek, üyelerin seçtiği delegelerde ilçe başkanlarını seçeceklerdir. Ve tüzüğümüzün il başkanlığına verdiği görev çerçevesinde il başkanlığı en şeffaf ve tarafsız yapılması şekilde üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirecektir. İl Kongresini ise Mayıs ayı gibi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İl Başkanlığına da adayım. İYİ Parti olarak kongre sürecimizden güçlenerek çıkacağız. Tüm bu kongre sonucunda Denizli İYİ Parti ailesi olarak Denizlimizde partimizi yukarıya taşıyacak yönetimler olacaktır.” 


KÜSKÜNLERE SESLENDİ
Bir önceki İYİ Parti yönetiminin görevden alınması sonrasında atama süreci ve yapılan eleştirilerle ilgili sorulara da yanıt veren Akgün, “Biz çoban ateşini yakan Denizli olarak şimdiye kadar atamalardan dolayı en ağır şekilde eleştiriler aldı. Bu eleştirileri yapan kardeşlerim gereksiz eleştiride bulunduğunu umarım bugün farkına varmıştır. Biz Türkiye için var ettiğimiz demokrasiyi kendi partimizden esirgeyecek kadar şuursuz değiliz.  İlçe seçimleri sürecinde aday olacak her ilçe başkanına eşit mesafede olacağız. Bu arada İl Başkanı ve il yönetimi olarak bizler yaşanan süreçte rahatsız olan, muhalif olan, kızan, küsen arkadaşlarla da görüşmeler yapıyoruz. Haklı oldukları yanları da var. Bu görüşmelerle ortak noktada İYİ Parti çevresinde buluşacağız.  Biz İYİ Partiyi nasıl yukarılara birlik ve beraberlik içinde çıkartırız bunun amacındayız. Bunun tersinde amacı olanlara ise müsaade etmeyeceğimizi de belirtmek istiyorum. Aday olmak herkesin de hakkıdır. ‘Küçük olsun benim olsun’ diyen, kendi amaçları doğrultusunda hareket etmeye çalışan kişilerinde İYİ Partide bir yer tutamayacağını da söylemek istiyorum. Hiçbir İYİ partiliyle küskünlüğüm kırgınlığım yok. Bir arkadaşı da kırmış, üzmüşsek şahsım adına da özür diliyorum.  Tüm İYİ Partiye gönül veren herkesi partimize, eleştirilerini, projelerini varsa söylemek istediklerini aktarmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim