Denizli Haber - İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sözlerine şöyle devam etti " İran, teknik bir arıza bahanesiyle Türkiye’ye gaz akışını 10 gün süreyle durdurmuştur.

Enerji Bakanlığı da bu durum üzerine kullanıcı birliklerine gönderdiği “gizli” ibareli bir yazıyla 21 Ocak 2022 tarihinden itibaren ikinci bir bildirime kadar doğalgaz tüketiminin yüzde 40 azaltılmasını emretmiştir.

“Emretmiştir” çünkü ilgili yazıda, “Bu talimata uyulmaması halinde sözleşmeden kaynaklı müeyyidelerin uygulanması zarureti ortaya çıkacaktır” denilmektedir.

İran, özellikle doğalgaz kullanımının arttığı kış aylarında bu tecrübeyi ülkemize defalarca yaşatmıştır. Gelinen durum sürpriz değildir.

2021 yılı içinde ülkemizin uzun vadeli doğalgaz sözleşmelerinin bir bölümünün süresi bitmiş, anlaşmalar “Karadeniz’de bulunan doğalgaz keşfine güvenilerek” yenilenmemiş, Türkiye spot piyasadan pahalı gaz almak durumunda kalmıştır.

BOTAŞ bu maliyetle birlikte büyüyen açığını kapatmak için sanayi doğalgazına yaptığı zamları otomatiğe bağlanmıştır. Sanayici aylık gelen zamlardan yakınırken, bir de üzerine arz sıkıntısı eklenmiştir.

Siz sanayiciye, ihracatçıya kolaylık sağlayacaktınız ya!!! Hadi olmayan gazla sanayici üretim yapsın…

Kolaylığınız batsın, anlayışınız batsın!!! "

Editör: TE Bilişim