Denizli Haber - İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, tamamlanmadığı için süre uzatımı ve ikmal bedeli verilen projeleri Meclis gündemine taşıdı. İhalesi yapılan ve yapımı devam eden bazı projelerle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi veren Öztürk; süresi içinde tamamlanmayan projelere aktarılan ek kaynaklara dikkat çekti. DSİ’nin yürüttüğü HES ve baraj projeleri ile Karayolları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen inşaat projeleri ile ilgili 10 yıllık verileri soran Öztürk, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21'inci maddesine göre ihalesi yapılan ve yapımı devam eden projeleri, bu projelerle ilgili süre uzatım ve ikmal bedellerini, ikmal ihaleleri kapsamında ödenen ücretleri sorguladı.

ÖZTÜRK: KAÇ PROJE İÇİN İKMAL ÖDEMESİ YAPILDI?

Öztürk, Bakan Karaismailoğlu’na şunları sordu:

"- Son 10 yıl içerisinde Bakanlığınız ile bağlı kuruluşunuz Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmüne göre ihalesi yapılan ve yapımı devam eden kaç proje bulunmaktadır?

- Son 10 yıl içerisinde Bakanlığınızın ilgili kuruluşu Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmüne göre ihalesi yapılan ve yapımı devam eden kaç proje bulunmaktadır?

- Son 10 yıl içerisinde Bakanlığınızın ilgili kuruluşu TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmüne göre ihalesi yapılan ve yapımı devam eden kaç proje bulunmaktadır?

- Bakanlığınız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarınız

- Bakanlığınız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarınız tarafından yürütülen ve 2020 yılından önce yapımının bitmesi gereken kaç proje için ikmal (tamamlama) ihalesi yapılmıştır?

- Son 10 yıl içerisinde, ikmal ihalesi yapılan projelerin ihale başlangıç bedelleri ne kadardır? Süresi içinde tamamlanmayan hangi projelere ne kadar süre uzatımı, ne kadar ikmal bedeli ödenmiştir? İkmal ihaleleri kapsamında yapılan işler kapsamında ödenen toplam tutar ne kadardır?"

ÖZTÜRK HES VE BARAJLARI DA SORDU

Öztürk, Bakan Pakdemirli’ye ise şu soruları yöneltti:

"- Son 10 yıl içerisinde Bakanlığınıza bağlı DSİ tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmüne göre ihalesi yapılan ve yapımı devam eden kaç proje bulunmaktadır?

- DSİ’nin yürüttüğü baraj ve HES projeleri kapsamında süre uzatımı verilen kaç proje bulunmaktadır?

- DSİ’nin yürüttüğü ve 2020 yılından önce yapımının bitmesi gereken kaç proje için ikmal (tamamlama) ihalesi yapılmıştır?

- Son 10 yıl içerisinde, ikmal ihalesi yapılan projelerin ihale başlangıç bedelleri ne kadardır? Süresi içinde tamamlanmayan hangi projelere ne kadar süre uzatımı, ne kadar ikmal bedeli ödenmiştir? İkmal ihaleleri kapsamında yapılan işler kapsamında ödenen toplam tutar ne kadardır?"

Editör: TE Bilişim