Denizli Haber - Soru önergesinde; geçtiğimiz sezonun yüzde %25’inin seyircisiz oynandığına dikkat çeken Öztürk, Buna rağmen Passolig’te e bilet kullanım sürelerinin taraftarın kartında işlemeye devam ettiğini , süresi biten taraftarların da ancak yıllık 27,36 TL ile 48.50 TL arasında 7 farklı ücret karşılığında süreyi uzatabildiğini ifade etti .

Sistem böyle yürürse kazanan sadece Passolig olacak, Beş buçuk milyondan fazla taraftar ise maçlara giremediği sürenin de bedelini ödeyecek, zarara uğrayacak.  Zaten TFF de Eylül ayı boyunca oynanacak maçların seyircisiz olacağını açıklayarak taraftarın maçları izleyemeyeceği sürenin uzayacağını ifade diyen Öztürk taraftarların e bilet için bir sezon kullanım ücretinden muaf tutulmasını istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 24.08.2020

Yasin ÖZTÜRK Denizli Milletvekili

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını sürecinde Türkiye Futbol Süper Ligi 25. haftadan itibaren 26. ve 34. haftalar arasında seyircisiz oynanarak bitirilmiştir. Bu bahse konu 8 hafta neredeyse tüm sezonun %25’ine tekabül etmektedir.

2020-2021 sezonu için de seyircili müsabakalara ne zaman başlanacağı henüz netleşmemiştir.

Öte yandan, 5.558.736 kişide Passolig kart bulunmaktadır. Passolig kartlarından yıllık 27,36 TL ile 48.50 TL arasında 7 farklı ücret alınmakta ve bu kartlar yine ücret karşılığı her yıl yenilenmektedir.

Bu doğrultuda;  

  1. Seyircisiz oynanan ve sezona ara verilen süreler Passolig elektronik bilet sürelerine eklenecek midir?
  2. Sistem üzerinde e-bilet süre uzatımı halen aktif durumdadır. Bu işleyiş taraftarlar açısından maddi bir kayıp değil midir?
  3. Passolig ödeme sistemlerini N Kolay ve Aktif Bank markaları İle yürütmekte olan Çalık Holding buradan haksız bir kazanç elde etmekte midir?
  4. Salgın sürecinin devam ettiği dikkate alınarak, taraftarlar açısından hak kayıpları yaşanmaması açısından ne gibi çalışmalarınız bulunmaktadır? Yıllık kart ücretlerinin bu sezon alınmaması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

Editör: TE Bilişim