Milletvekili Öztürk konuşmasında “Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık işçilerinin 1 Ocak 2019 tarihinde sona eren toplu iş sözleşmeleri, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı olan Öz Sağlık İş Sendikası ile Sağlık Bakanlığı arasında hala sonuçlandırılmamıştır.

Taslak metinden sağlık işçilerinin haberi olmadığı gibi, son oturumun Covid 19 salgını nedeniyle belirsiz süreli dondurulduğu duyurularak sağlık işçilerinin mağduriyetleri katlanmıştır.

Ülke olarak etkilendiğimiz salgın hastalık herkesin malumudur. Hükümet yetkililerinin sağlık personellerine ödemeyi vadettiği ek ödenekler kapsamına sağlık işçileri dahil edilmemiştir. Hem mahkum edilmeye çalışıldıkları ekonomik buhranlar, hem de toplu olarak mücadele etmeye çalıştığımız Covid 19 salgınının sosyal-psikolojik ve ekonomik etkileri altında ezilen sağlık işçileri adına sesleniyorum: Sağlık işçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını bir an önce verin. Hak iş sendikası ve Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu problemi bir an evvel çözmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim