İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Türkarslan Sevindik Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu, Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilerle kucaklaştı. Türkarslan, İYİ Parti iktidarında iş dünyasına yönelik yapılacak çalışmaları anlattı, çalışanlardan destek istedi. Türkarslan, “İYİ iktidarda emek sömürüsü ortadan kaldırılacak” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik çalışmalarında tempo artırdı. Finale yaklaşılırken ziyaretlerini ve buluşmalarını yoğunlaştıran Türkarslan, Sevindik Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu, Organize Sanayi Bölgesi’nde de çalışanlarla kucaklaştı, sorun dinledi, çözüm önerilerini sundu.

İYİ Parti iktidarından çalışanların kazanımlarını anlatan Şule Türkarslan, emeğin karşılıksız ve güvencesiz olmayacağını söyledi. Türkiye’nin önündeki en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu belirten Türkarslan, kısa ve orta vadedeki hedeflerinin işsizliği OECD ortalaması olan yüzde 5’ler seviyesine çekeceklerini söyledi.

Ulusal İşgücü Karar Destek Sistemi’ni kuracaklarını ve işgücünün nitelik gelişimlerini bu sistem üzerinden takip edeceklerini anlatan Türkarslan, iş garantili eğitim programlarının artırılacağını, işsizlerin sadece yurt içi değil, uluslararası alanda da istihdam edilebilmelerine yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

İşsizlik sigortasının amacına uygun kullanılmadığının altını çizen Türkarslan, fonu başta genç işsizler olmak üzere, işsizlikle mücadelede etkin bir şekilde kullanacaklarını vurguladı. Çalışanların haklarının korunması için de tüm bilimsel ve evrensel değerleri devreye sokacaklarını anlatan Türkarslan, “İş kazaları asgari düzeye indirilecek. İş kazalarına neden olan şartların ortadan kaldırılması için yapılan denetimleri standartlara uygun hale getireceğiz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatları yeniden ele alınacak, ILO standartlarına ulaştırılacak. Çalışanlarımızın en büyük sorunu olan emek sömürüsü ortadan kaldırılacak, fazla çalışma koşulları düzenlenecek, bunlara uygun ücretler almaları sağlanacak” dedi.

Editör: TE Bilişim