İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, 24 Haziran sonrası hayata geçirecekleri projeleriyle dengeli, kapsayıcı, sürdürülebilir büyüme ve kalkınmayı sağlayacaklarını söyledi. Türkarslan, orta vadede kişi başına geliri 16 bin dolara, gayri safi milli hasılayı da 1.4 trilyon dolara çıkaracaklarını belirtti.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik çalışmalarını Bozkurt ve Honaz’da sürdürdü

İki ilçe vatandaşlarla buluşan, esnaflar ve çiftçilerle sohbet eden Türkarslan, yaşanan sorunları ilk ağızdan dinlemeye ve çözüm önerilerini sunmaya devam etti.

16 yıllık AK Parti iktidarında ülke ekonomisinin yerle bir edildiğini belirten Türkarslan, İYİ Parti’nin Türkiye’ye iyi gelecek projeleriyle deformasyonun kısa sürede ortadan kaldırılacağını söyledi. İktidarın yıllardır belirli bir kesimin kalkınmışlığına odaklandığını ve Türkiye gerçeklerinden uzaklaştığını belirten Türkarslan, “İYİ Parti Türkiye’ye iyi gelecek. Türkiye 24 Haziran’a yüzünü güneşe dönecek, yaşanan sorunlar hızla ortadan kaldırılacak” dedi.

Uygulayacakları ekonomik politikalar ile orta vadede kişi başı geliri 16 bin dolara yükselteceklerini ifade eden Türkarslan, gayri safi milli hasılayı da 1.4 trilyon dolara çıkaracaklarını kaydetti. Üretim ve istihdam odaklı ekonomik büyüme ve kalkınma modeline geçileceğini anlatan Türkarslan, “Milli gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesine, üretim faktör verimliliklerini ile yurt için tasarrufların artırılmasına yönelik tedbirler alacağız. Başta işsizlik, enflasyon, cari açık ve dış borç olmak üzere ekonomideki yapısal sorunların kalıcı bir şekilde çözümünü sağlayacağız” dedi.

Varlık Fonu’nu kaldıracaklarını dile getiren Türkarslan, “Kamu finansmanı ve borç yönetimini mali kural çerçevesinde etkin şekilde yöneteceğiz. Bütçe disiplini ve bütçe birliğini sağlayacağız. Bu kural çerçevesinde Varlık Fonu’nu kaldıracağız, bütçe dışı fonları denetim ve disiplin altına alacağız. Torba Kanun uygulamasından vazgeçeceğiz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim