Denizli Haber - İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk verdiği soru önergesinde Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçelerin neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almadığına değinirken, Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulmasını da soru önergesinde belirten Öztürk'ün yazılı soru önergesi şöyledir;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.   23.11.2020

Yasin ÖZTÜRK

Denizli Milletvekili

21.8.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”  ile ilçe bazlı teşvik uygulamasına geçilmiştir.

Bu doğrultuda;

1-Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, teşviklerden yararlanabilecek ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

2- Denizli’nin, Babadağ,  Kale,  Beyağaç,  Baklan,  Güney,  Çameli ilçeleri teşviklerden yararlanacak ilçeler arasında yer alırken, diğer ilçelerin teşvik kapması dışında tutulmasının nedeni nedir?

3- Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçeler neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almamıştır?

4- Denizli’de yatırım teşviklerinden yararlanmayan diğer ilçeler için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

5- Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulması bu ilçelerdeki boş arazilere yeni yatırımcının gelmesini engelleyecektir. Bu kapsamda, gelişmişlik seviyesi aynı olan komşu ilçelerdeki ( Bekilli-Karahallı, Çivril-Sivaslı, Çardak-Dazkırı) teşvik bölgeleri dikkate alınarak, Denizli’nin ilçeleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Editör: TE Bilişim