Defalarca iptal edilip yılan hikayesine dönen Denizli Aydın Otoyol’u konusunda İYİ Parti’nin grup önerisi üzerine söz alan Yasin Öztürk her seçimde Ak Partisi tarafından vaad edilen , Cumhurbaşkanı’nın 100 günlük eylem planında yer alan otoyolun kimin tarafından yapılacağının halen belirsiz olduğunu söyledi . 
 Öztürk sözlerine bu proje “ yap işlet devret “ modeli yerine Devlet tarafından yapılsa vatandaşın cebinden 9 kat daha az para çıkacağını söyleyerek devam etti . 
Öztürk ihale ile ilgili teknik bilgi ve rakamları vererek yaptığı konuşmasında ihaleyi alacak firma otoyolu 17 yıl boyunca işlettikten sonra yatırdığı parayı 25 katı olarak geri alacak . İzmir Aydın kesimi 6,5 TL olan yolun Denizli Aydın arası tam 10 katı bir ücret olacak , yakıt giderini de düşündüğünüzde yolun cazibesi ne düzeyde olacak ? verilen araç geçiş garantileri yakalanamazsa tıpkı Deli Dumrul hikayesi gibi geçenden 1 geçmeyenden 2 geçiş ücreti alınacak dedi . üstelik edindiğim bilgiye göre projede yer alan 5 adet akaryakıt ve dinlenme tesislerinin de gelirini ihaleyi alan firma kazanacak şimdi sizlere soruyorum peki vatandaş , Denizlili hemşehrilerim ne kazanacak sorusu ile konuşmasını bitirdi.

Editör: TE Bilişim